Muut

Italianpunainen talo on Katariinan koti

  • Epari

Kaikki näyttää Katariinalta ja kuulostaa Katariinalta. Se on oikein, sillä hän on tehnyt talon itselleen ja itsensä näköiseksi.

Modernien pohjalaistalojen korttelissa on kohde 31 Kimara Katariina. Pitkällä sivulla on neljä ikkunaa kahdessa rivissä, kahdet sarjat molemmissa päädyissä, jokaisella ikkunalla pelargonia. Löytyy tupakeittiö, jalkarännit ja koristeelliset vuorilaudat. Ihan niin kuin pohjalaistaloissa ennen vanhaan, vai onko sittenkään? Väri ei ole punamultamaalia, vaan nimeltään italianpunainen. Sisältä löytyy uusinta talotekniikkaa ja -elektroniikkaa. Yläkertaan voi matkustaa hissillä.

– Pohjalaistalot mielletään pitkiksi ja komeiksi. Halusimme avopuolisoni Karin kanssa tehdä jotain omannäköistä ja siitä ei ole tingitty missään, kertoo kodin omistaja ja rakennuttaja Katariina Rintala.

Ennakko-oletus on, että pohjalaiskodin sisustus olisi maalaisromanttista yhdistettynä perinnehuonekaluihin. Väärin meni.

– Se ei kyllä ole yhtään kumpaakaan meistä, naurahtavat Rintala ja sisustussuunnittelija Tarja Suvisalmi Lennolilta.

Sisustusta he kuvaavat lämmin kodikkaaksi, yksinkertaiseksi ja raikkaaksi. Kankaissa korostuvat luonnonmateriaalit ja pehmeät sävyt.

– Ulkovärityksen punainen ja siniharmaa jatkavat tarinaansa myös kodin sisällä. Tekstiilit ovat sellaisia, jotka ovat vasta tulossa meillä tuotantoon, Suvisalmi kertoo.

– Tämä kohde on sisustettu kodiksi. Kaikki huonekalut ja tekstiilit jäävät tänne, Rintala jatkaa.

Teksti: Laura Syväoja

Lue koko artikkeli 20.4.2016 ilmestyneestä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka