Uutiset

"Jalkapallo kuuluu kaikille" - Seinäjoen parajalkapallon seurajoukkue tähtää arvoturnaukseen ensimmäisenä Suomessa

Adel Eid (oik.) sanoo vammaisjalkapallon avanneen itselleen uuden peliuran.
Adel Eid (oik.) sanoo vammaisjalkapallon avanneen itselleen uuden peliuran.
Kuva: Kim Karlsson
  • Epari

Seinäjoen Jalkapallokerhon soveltava jalkapallo on ottanut viime aikoina tuulta purjeisiinsa seuran järjestämän monipuolisen tarjonnan myötä. Harrastusmahdollisuuksien tarjoamisen lisäksi seura metsästää suomalaiselle jalkapallolle ainutlaatuista arvokisamitalia.

Seuran matka kohti suurta tavoitetta alkoi, kun CP-jalkapallomaajoukkueeseen kuuluva Juha Julmala pohti seurajoukkueiden MM-turnauksen olevan sopiva haaste kovassa kehitysvaiheessa olevalle suomalaiselle CP-jalkapallolle.

– Ryhdyin oitis selvittämään pelaajien ja toimihenkilöiden kiinnostusta matkaan, ja sain ilokseni koko kansallisen CP-jalkapallon parhaimmiston mukaan projektiin. Sen myötä osallistumme ensimmäisenä suomalaisena parajalkapallon seurajoukkueena arvoturnaukseen, Julmala kertoo.

– SJK:n, Palloliiton ja paikallisten yritysten sekä medioiden ainutlaatuisen innostuksen myötä olemme päässeet tekemään tätä juttua isosti, hän lisää.

Eetu Kuoppala pelaa niin CP-jalkapallomaajoukkueessa kuin SJK:n juniorijoukkueissa.
Kuva: Jenni Kuoppala

Joukkueen kapteenistoon kuuluvat yli sadan maaottelun Johannes Siikonen sekä vastikään toimintaan mukaan liittynyt Adel Eid, jolla on takanaan mittava, nuorten maaotteluihin ja Veikkausliigamitaliin johtanut jalkapalloura.

– Vammaisjalkapallo avasi minulle aivan uuden ja mielenkiintoisen peliuran. On suuri kunnia toimia rohkaisevana esimerkkinä sellaisille pelaajille, jotka kamppailevat erilaisten haasteiden kanssa, mutta haluavat palavasti pelata ja olla osa yhteisöä, Eid kertoo.

–Jalkapallo kuuluu kaikille. Sen eteen teemme työtä suurella ylpeydellä.

Työ uusien soveltavan jalkapallon pelaajien löytämiseksi alkaa Seinäjoella tällä viikolla.

Perjantaina 19.4. pelattavan SJK-Ilves -Veikkausliigaottelun ympärillä järjestetään Suuri Erityisjalkapallopäivä.

Tapahtuma avaa kaikille erilaisten haasteiden kanssa taisteleville mahdollisuuden tutustua lajiin ja seuran toimintaan.

Pelaamisen ilo alkaa avoimissa soveltavan jalkapallon harjoituksissa. Niistä päin siirrytään stadionille seuraamaan liigaottelua ja esittelemään soveltavaa jalkapalloa ottelussa kävijöille.

Päivän päättävät Wallsportilla pelattavat näytösottelut SJK Tiikerit – Apollo sekä SJK Para – Ilmajoen Kisailijat/Naiset.

SJK:lla on viisi soveltavan jalkapallon ryhmää: suuren suosion saanut kehitysvammaisten ryhmä Tiikerit, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kävelyjalkapallo, sähköpyörätuoliryhmä Powerchair sekä runsaasti uusia pelaajia tarvitseva Pikkutiikerit.

Viidentenä on vielä MM-kisaprojektin käynnistämä, lievempien rajoitteiden kanssa kamppaileville tarkoitettu ja tavoitteellisempi SJK Haaste -ryhmä.

Myös parapelaajien integroiminen seuran juniorijoukkueisiin on käynnistynyt. Seuran 15-vuotias cp-jalkapallolupaus, Eetu Kuoppala, on aloittanut harjoittelun itseään muutamaa vuotta nuorempien joukkueissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli
Lounaspaikka