Muut

Asemanseudun yleissuunnittelu alkaa

  • Epari

Pitkään suunniteltu rautatieaseman ympäristön kehitystyö liikahtaa konkreettisesti eteenpäin: nyt alkaa alueen yleissuunnittelu.

Suunnitelman on määrä valmistua alkuvuonna 2018. Suunnitelman laatii Sito Oy. Yleissuunnitelma on osa Seinäjoen keskusta-alueen suurta muutosta. Asemanseudun kehittäminen heijastuu eripuolille kaupunkia vilkastuttaen ja elävöittäen koko keskustaa.

Yleissuunnitelma-alue käsittää aseman ja ratapihan lisäksi muun muassa vanhat veturitallit, hotelli Alma sekä osa Pohjan kaupunginosasta. Yleissuunnitelman tarkoituksena on yhdistää radan jakamat kaupunginosat toisiinsa liikenteellisesti, toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti. Työhön sisältyy ratapihan käyttöselvitys, joka linjaa muun muassa tulevaisuuden ratatarpeet.

Asemanseutua on kehitetty sekä sisällöllisesti että liiketoiminnallisesti erilaisin hankkein ja ideakilpailuin vuosia. Euroopan arkkitehtuurikilpailu järjestettiin viime vuonna. Viimeisimpänä aluetta ovat elävöittäneet pilotit

Fiksu assa -kilpailussa, jonka voittaja valitaan maanantaina 19. joulukuuta.

Yleissuunnitelma laaditaan vuorovaikutteisessa prosessissa. Asemanseudun nykyiset ja tulevat käyttäjät osallistetaan yleissuunnitelman tekoon eri menetelmin. Ensimmäinen työpaja järjestetään vuoden kuluttua.

Yleissuunnitelman tilaajina ovat Seinäjoen kaupunki, VR Group ja Liikennevirasto.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka