Muut

Benjamin ja Duudsonit julistavat koulurauhaa

  • Epari

Seinäjoen superkesä saa hienon päätöksen, kun kaupungissa julistetaan elokuussa valtakunnallinen koulurauha. Koulurauhan julistustapahtumaan 23. elokuuta on tulossa yli 5 000 alueen koululaista opettajineen. Tapahtuma on yksi suurimmista koskaan järjestetyistä koulurauhan julistustapahtumista.

Yleisöä viihdyttämään saapuvat alun perin Instagramissa tähdeksi noussut Benjamin sekä paikalliset suuruudet Duudsonien HP ja Jarppi, jotka ovat viime vuosina puhuneet voimakkaasti kiusaamista vastaan. Areenassa esitetään myös Nolla räp, joka on seinäjokelaisen opettajan, Kati Särmön ideasta laajentunut valtakunnalliseksi ilmiöksi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiri haastaa myös alueen yrityksiä mukaan tukemaan kiusaamisen vastaista työtä. MLL Pohjanmaan piirin kiusaamisen vastainen työ keskittyy tänä vuonna koulurauhan julistustapahtumaan ja erityisesti kauempaa tulevien koulujen kuljetuskustannusten tukemiseen.

– Haluamme, että kouluilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet osallistua ja tulla paikanpäälle. Pyrimme siihen, ettei koulujen koko vuoden retkibudjetti menisi heti elokuussa yhteen tapahtumaan, kertoo koordinaattori Henna Minkkinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiristä.

Yrityksille on tarjolla sponsoripaketteja. Mukana yhteistyössä ovat jo Epari, Komia liikenne sekä Duudsonit Activity park.

Koulurauha julistetaan jo 26. kerran Suomen kouluihin. Koulurauha -ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen, Poliisihallituksen, Folkhälsanin sekä Suomen Vanhempain liiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka