Muut

”Design-dildolle kolo markkinoilla”

  • Epari

Sitä voi säilyttää keittiön pöydällä hedelmäkorin vieressä. Sen voi asetella kirjahyllyyn perhekuvan viereen koristeeksi. Se on suomalaista designia ja käsityötä.

Kurikkalaissyntyinen Tea Latvala loi markkinoille uudenlaisen designtuotteen, joka herättää monissa hämmennystä. Kyseessä on puudildo, joka designarvonsa lisäksi on myös käyttökelpoinen erotiikkatuote.

– Idea syntyi piirrellessäni erilaisia muotoja paperille. Ajattelin, että miksi en voisi rikkoa rajoja naisena 2010-luvulla, Latvala kertoo.

Puu on naiselle lapsuudesta tuttu materiaali. Hänen molemmat vanhempansa työskentelivät Kurikan puunjalostustehtaalla. Latvalalla taas on muotoilijan tutkinto Lahden ammattikorkeakoulusta sekä taidemaisterin tutkinto Helsingin Aalto-yliopistosta. Hän ehti tehdä pitkään töitä vaatesuunnittelualalla ennen kuin tänä vuonna perusti Teatiamo-yrityksen.

– Halusin luoda jotakin uutta ja olin pitkään haaveillut omasta yrityksestä. Myöhemmin minulle selvisi, että maailmalla tämä ei ole uusi juttu ollenkaan.

Latvala joutui tekemään aluksi valtavasti suunnittelu- ja taustatyötä.

– Idea ei saanut heti tuulta alleen vaan herätti alan toimijoissa lähinnä huvitusta. Onhan aihe edelleenkin jonkinlainen tabu, nainen naurahtaa.

Latvala kuitenkin päätti jatkaa tuotekehitystä vastustuksesta huolimatta.

– Minulla oli valmis suunnitelma, mikä puulaji sopii käyttötarkoitukseen, miten se tulisi muotoilla ja viimeistellä. En halunnut luovuttaa.

Lopulta nainen löysi prototyypille tuottajan ja sai avustusta Tekesiltä projekti- ja kansainvälistymisen valmisteluhankkeelle.

– Aluksi tuotteet tehtiin Suomessa, mutta nyt tuotanto on siirretty Puolaan taloudellisista syistä.

Design-dildo on kalliimpi kuin pvc:stä valmistetut kilpailijansa, mutta Latvalan tuotteilla on kysyntää.

– Tuotteita on myynnissä omilla verkkosivuillani ja Kaalimadon kautta. Design-dildolle on olemassa kolo markkinoilla.

Latvalan dildoja syntyy koivusta, pyökistä, tervalepästä sekä pähkinästä. Tulossa on myös kirskikkapuusta valmistettuja tuotteita. Latvala kertoo, että ne ovat turvallisia käyttötuotteita, joista ei voi saada tikkuja tai haavoja.

– Ne ovat asianmukaisesti valmistettuja ja testattuja. Pähkinäpuista dildoa ei tokikaan suositella käytettäväksi, jos on pähkinäallergia, Latvala muistuttaa.

Teksti: Elena Lehdontie

Lue koko juttu 7.12.2016 ilmestyvästä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka