Muut

Haaveena kirkkain kruunu

  • Epari

Seinäjokelainen Petri Ritari tavoittelee kirkkainta kruunua huomisessa tangokuningasfinaalissa.

Lauluharjoituksia, haastatteluja, kameratreenejä. Muun muassa näistä palasista koostuu tangofinalistien viikko. Kiireistä tangoviikkoa elää Petri Ritari, joka tavoittelee voittoa yli 20 vuoden keikkailevan artistin kokemuksella.

– Tämä kilpailu on itselleni hyvin tärkeä, ja olen lähtenyt tähän täysiä mukaan. Jos voitan, minusta tulee kansanläheinen kuningas.

Vaikka kyseessä on suorassa lähetyksessä käytävä kisa, ei viiden lapsen isä ota esiintymisestä paineita. Päinvastoin hän aikoo nauttia joka hetkestä hyvän porukan kanssa.

– Meistä finalisteista on muodostunut ystäviä. Ennen finaaliviikkoa olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä sosiaalisessa mediassa.

Jos voitto huomenna tulee, Ritari tietää, miltä tuntuu, kun kaikki muuttuu yhdessä yössä. 1990-luvulla hän kiersi bändinsä kanssa keikoilla maakunnassa. Sitten tuli vuosi 1997 ja miehestä kruunattiin tangoprinssi.

– Ennen Tangomarkkinoita suurin osa bändin jäsenistä kävi myös muissa töissä. Yhdessä yössä laulaminen muuttui päätyöksi, ja kalenteri täyttyi keikoista.

Enää esiintymiset eivät olleet vain maakunnassa, vaan nyt ajettiin ympäri Suomen.

– Kyllä se oli aikamoista pyöritystä. Mutta siihen oli varauduttu, koska keikkoja oli lähdetty hakemaan. Nautin siitä ajasta erittäin paljon.

Hänet kruunattiin toistamiseen tangoprinssiksi vuonna 1999. Tahti kiihtyi entisestään, ja keikkoja riitti hyvin aina vuoteen 2005. Silloin Ritari siirtyi hengelliseen musiikkiin.

– Olen uskovaisesta kodista, joten minulla on aina ollut kristilliset arvot. Tuolloin tein henkilökohtaisen ratkaisun ja tulin uskoon.

Paluu tangon pariin on ollut miehen mielessä parin vuoden ajan

– Onkohan tämä nyt sitä viidenkympin villitystä? helmikuussa pyöreitä täyttänyt Ritari vitsailee.

Teksti Paula Myllykoski

Lue koko artikkeli 6.7.2016 ilmestyvästä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka