Muut

Harrastajateatterin kirjo esiin

  • Epari

Seinäjoen Harrastajateatterikesä järjestetään 21.- 23. elokuuta Seinäjoen Kaupunginteatterissa.

Ohjaaja Miika Muranen ei ole valinnut katselmukseen ainoastaan Suomen parasta harrastajateatteria, vaan kokoelman erilaisten teatteriryhmien mitä erilaisempia esityksiä.

– Halusin koostaa ohjelmiston, joka tarjoaa laajan kirjon harrastajateatteritarjonnasta. Valmiit, ammattiteattereissa moneen kertaan nähdyt näytelmät ovat toki hyviä valintoja nekin, mutta harrastajateattereilla on mahdollisuus myös riskeihin,

Teatteri Ulpu Ulvilasta on yksi katselmukseen valituista teattereista. Puheenjohtaja Raija Pipinen on käynyt Seinäjoen Harrastajateatterikesässä monesti vuosien saatossa.

Nyt he esittävät näytelmän Vademavenepakolainen. Näytelmän esittäminen uudessa kaupungissa vaatii valmisteluineen lukuisia työtunteja. Esitys on harjoiteltava uudelleen, ja ennen sitä on lavasteet pystytettävä paikoilleen.

– Luotan näyttelijöihin ja nelihenkinen lavastustiimimmekin hallitsee hommansa. Pyörivien ovien tulee pyöriä ja Tukholman siluetin on oltava paikallaan.

Pipinen tiettää, että vierailuesitykset kasvattavat teatteriryhmän yhteishenkeä.

– On jännittävää nähdä muiden esityksiä. Teimme itse taannoin näytelmän Sähköinen tanssisali, jonka tänä vuonna Harrastajateatterikesässä esittää Haukiputaan Nurkkanäyttämö. Kaikki ryhmästämme haluavat nähdä haukiputaalaisten version meille tutusta näytelmästä.

Teksti

Anne Palm

Lue koko juttu 1.7.2015 ilmestyneetsä Eparista. Se jaetaan Eparin levikkialueella postilaatikkoon tänään, mutta on internetissä luettavana ympäri maailmaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka