Muut

Huonepakopeli Rytmikorjaamolle

  • Epari

Tosielämän huonepakopelissä lukitusta huoneesta on vihjeiden avulla selvittävä ulos 60 minuutissa. Muotipeliä voi pian kokeilla myös Seinäjoella.

Turvallista jännitystä elämäänsä haluavien odotus palkitaan joulukuun alussa. Silloin Seinäjoelle avataan kolme pakopelihuonetta. Rytmikorjaamolla olevissa huoneissa on sama idea kuin muuallakin maailmassa: lukitusta huoneesta on vihjeiden, johtolankojen, päättelykyvyn ja ryhmätyön avulla selviydyttävä ulos tunnissa.

Kansainvälisesti pakopelistä käytetään termiä Room Escape. Suomessa pelihuoneita on parikymmentä. Lähimmät sijaitsevat Ilmajoella Yli-Lauroselan talomuseolla. Niitä pyörittävä yrittäjä Anu Kuivaniemi on myös Seinäjoen pelihuoneiden takana. Seinäjoella yrittäjäparina on veli Juha Kuivaniemi. Kaksikko avaa pikkujoulukauden kynnyksellä kolme pelihuonetta.

– Tämä on niin suosittu juttu, että ei ole mitään järkeä lähteä matkaan pienemmällä määrällä. Pikemminkin uskomme, että tilaa tarvitaan pian lisää, sisarukset kertovat.

Pakopeli sopii yli 12-vuotiaille. Pelaajia tarvitaan vähintään kaksi. Enintään ryhmässä voi olla kahdeksan henkeä.

– Kyseessä ei ole älykkyystesti eikä typeräksi leimautumista tarvitse pelätä. Kaikilla on omat vahvuudet. Ne yhdistämällä voi selvitä vaikeistakin paikoista, Anu Kuivaniemi tietää.

– Huoneissa on tavallisesti eri vaikeustasoja. Rytmikorjaamolla saa valita itse, minkä kokoisen pähkinän haluaa purtavaksi, Juha Kuivaniemi kertoo.

Samaa ongelmaa ei haluta ratkoa moneen kertaa. Yrittäjät lupaavat uudistaa huoneet vähintään neljä kertaa vuodessa.

Teksti: Virpi Kupainen-Ämmälä

Lue koko artikkeli 25.11.2015

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka