Muut

Hurja vuoristorata avautuu PowerParkiin

  • Epari

PowerParkin huvipuistoon avataan ensi kesänä Pohjois-Euroopan hurjin vuoristorata ensi kesäksi.

Junker–nimiseksi ristitty vuoristorata kiihdyttää matkustajat 0-100 km/t huippunopeuteen vain 1,9 sekunnissa. Junker kiihtyy nopeammin kuin F1-auto, joka tarvitsee kiihtyäkseen samaan nopeuteen reilut kaksi sekuntia. Alkukiihdytyksen jälkeen noustaan maan vetovoimaa uhmaten lähes pystysuoraan 40 metrin korkeuteen Etelä-Pohjanmaan lakeuksien ylle. Korkeuksista syöksytään 100 km/t huippunopeudella parin silmukan kautta suoraan alapuolella olevan lammen läpi tunneliin maan alle ja sieltä jälleen ylös. Huippunopealla radalla on mittaa 860 metriä ja parhaimmillaan koetaan jopa 4,5 G:n voimat.

Junkerin rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä PowerParkissa. Kokoluokasta kertoo se, että Saksasta vuoristoradan osia tuodaan noin 70 rekallista. Suunnitelmien mukaan uutuus avataan yleisölle kesäkuun puolivälissä.

– Junker vuoristorata on ainutlaatuinen koko Pohjois-Euroopassa, Pohjoismaissa ja tietysti myös Suomessa. Uutuus on merkittävä tekijä PowerParkin kehittämistoimenpiteissä. Uskomme, että siitä tulee sellainen unohtumaton elämys, jota lähdetään kokeilemaan Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Meidän kesään se tuo todella tärkeän lisämausteen, PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma sanoo.

Junkerista tulee PowerParkin kuudes vuoristorata.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka