Muut

Karkelot avaavat joulukaupan

  • Epari

Maakuntakeskuksen joulunavaus tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille.

Seinäjoen joulukauppa avataan virallisesti perjantaina. Silloin vietetään jouluavauskarkeloita. Viime vuonna uudistettu joulunavaustapahtuma sai hyvän vastaanoton. Tänä vuonna toimitaan siksi samaan malliin kuin vuosi sitten.

Joulunavauskarkelot Keskuspuistossa kello 18.00 avaavat tekevisio-ohjelma Idolsista tutksi tulleet Susanna Erkinheimo ja Ari Puro. Ohjelma jatkuu kaupungin joulutervehdyksellä. Sen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kati Ojaniemi. Seurakunnan joulutervehdyksen tuo johtava kappalainen Liisa Rantala. Tapahtumassa esiintyy myös naiskuoro Sorja ja Etelä-Pohjanmaan Mielaulajat Jussit. Illan päätähtiä ovat joulupukki muoreineen. Osa tontuistakin on mukana.

– Lapset saavat jutella joulupunkin kanssa ja kertoa toiveensa suoraan hänelle. Näin toiveet menevät varmasti perille, kertoo tapahtuman järjestävän Sydämellinen Seinäjoki ry: toiminnanjohtaja Sanna Martin.

Tunnin mittaisen ohjelman jälkeen joulunodottajat pääsevät ostoksille, sillä osa keskustan kaupoista pitää ovensa auki yhdeksään saakka. Myös kahvilat ja ravintolat odottavat kävijöitä.

– Viime vuonna puisto oli täynnä ja joka puolelle riitti väkeä. Nyt säpinää toivotaan vieläkin enemmän, kun uusi tapahtuma on jo tullut tutuksi, Martin kertoo.

Ilta huipentuu ilotulitukseen Lakeuden puistossa kello 20.45.

– Puistoon loihditaan valaistuksella satumainen tunnelma viime vuoden malliin. Toivomme, että kaupunki ja yritykset pistävät jouluvalot päälle samaan aikaan.

Joulunavauskarkelot ovaa myös virallisesti myös jouluikkunasomistuskisan. Epari on mukana kisan järjestämisessa. Parasta jouluikkunaa saa äänestää sivulla www.epari.fi.

Karkelot ovat lähtölaukaus myös perinteiselle Joulupuu-keräykselle.

Paikallisten Nuorkauppakamareiden organisioimalla vatakunnallisella tempauksella kerätään lahjoja niille lapsille, jotka uhkaavat jäädä ilman joulupukin tuomisia. Joulupuuhun kiinnitetään kortteja, joissa on kerrottuna lahjan saajan ikä, sukupoli ja lahjatoive. Kortteja voi hakea Epstorilta kello 17.00 alkaen.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka