Muut

Kasvi lomalle hotelliin

  • Epari

Ei spa tai kesäsiirtola vaan hotelli ja nimenomaisesti kasveille. Mistä on kysymys?

Harmittaako jättää fiikus yksin loman ajaksi? Pelottaako, että vehka kuivaa näivettyneeksi lehtikasaksi sinun reissatessa ympäri maailmaa. Ei hätää, tänä kesänä kasvit voi viedä maksutta hotelliin hoidettavaksi.

Kasvihotelli on osa nuorten ja nuorten aikuisten kohtaamispaikka Jojon toimintaa. Kasvihotelli aukeni kesäkuun alussa Matkakeskuksella.

– Idea kasvihotellin perustamisesta tuli työkaverilta. Hän oli kuullut, että tällaista oli järjestetty Helsingissä muun muassa yhteisötaideprojektin muodossa, Jojossa nuoriso-ohjaajana työskentelevä Laura Annala kertoo.

Annala innostui ajatuksesta, koska sellaista ei ole ilmeisesti koskaan ollut Seinäjoella tai lähiympäristöissä.

Kasveja saa tuoda hotelliin ilmaiseksi koko kesän ajan ja niitä saa pitää hoidossa niin pitkään kuin tarvitsee. Annala toivoo, että kasvit olisivat pääsääntöisesti helppohoitoisia sisäkasveja, mutta myös muutamia ulkokasveja voidaan ottaa vastaan. Kun kasvi tuodaan Jojoon, sille kirjoitetaan sisäänkirjautumiskortti, kuten hotellissa yleensäkin. Lisäksi omistaja täyttää Kasvin tarina -kortin. Siitä selviävät kasvin tarkat hoito-ohjeet.

– Vaativimmat ja herkimmät kasvit kannattaa jättää kotihoitoon. Kukaan meistä ei ole kasvien hoidon ammattilainen, Annala muistuttaa.

Palvelu toimii molemminpuolisena hyötynä kaupunkilaisille ja nuorten kohtaamispaikassa käyville nuorille. Kaupunkilaiset saavat kasveilleen hoitopaikan lomamatkan ajaksi. Nuoret taas saavat onnistumisen kokemuksia sekä yhteistä tekemistä hoitaessaan kasveja. Kasvit myös luovat kohtaamispaikan sisustukseen viihtyvyyttä ja tuovat asiakkaille iloa.

Jojon henkilökunta toivoo, että kasvihotellin palveluja käytettäisiin aktiivisesti. Tällä hetkellä kasvihotelli on avoinna elokuun loppuun saakka, mutta palvelua jatketaan, jos tarvetta on.

Teksti: Elena Lehdontie

Lue koko artikkeli 22.6.2016 Eparista tai Eparin näköislehdestä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka