Muut

Kaupungin kulttuuripalkinto Seppo Karille

  • Epari

Seinäjoen kaupungin kulttuurilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää vuoden 2016 kulttuuripalkinnon kuvataiteilija Seppo Karille.

Palkinto ojennetaan Seinäjoen kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.

Lautakunta perustelee valintaansa seuraavasti:

” Seppo Kari on pitkän linjan kuvataiteilija ja mainosgraafikko. Kuvataiteilija Seppo Kari on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1971 alkaen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Seppo Kari on edelleen aktiivinen ja tuottelias taiteilija. Lahjakas taiteilija on koko ajan uuden taiteen kehittelyn äärellä, joka tekee hänen töistään omaleimaisia ja ajan hermolla olevia. Seppo Kari on kehittänyt taiteellaan seinäjokista sekä eteläpohjalaista taidetta sekä vaikuttanut alueen kuvataidekenttään erilaisten luottamustehtävien kautta vuosikymmenien ajan.”

Kulttuurilautakunta korostaa tämän vuoden palkinnolla erityisesti pitkän linjan taiteen tekemisen vaikuttavuutta. Vuoden 2016 kulttuuripalkinnolla kulttuurilautakunta haluaa kunnioittaa pitkäjänteistä työtä kuvataiteen parissa.

Vuosittain jaettavan kulttuuripalkinnon tarkoituksena on tukea ja edistää seinäjokelaista ja eteläpohjalaista sivistystyötä. Palkinnon suuruus on 3.600 euroa. Kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1971, jolloin sen sai kouluneuvos Reino Ala-Kulju. Muita palkittuja ovat olleet mm. viulutaiteilija Kaija Saarikettu, Tangomusiikin edistämisyhdistys/Reijo Pitkäkoski ja Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit. Viime vuonna palkinnon sai KultSi - Kulttuurikollektiivi Silta ry.

Kulttuuripalkinnon saajaa sai jälleen ehdottaa internetin kautta. Ehdotuksia tuli 36 kappaletta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka