Muut

Kaupungintalo uuteen uskoon

  • Epari

Seinäjoen kaupungintalo peruskorjataan. Remonttia tehdään myös virastotalolla ja kaupunginteatterilla.

Seinäjoen kaupungintalo peruskorjataan perusteellisesti ensi vuoden loppuun mennessä. Rahaa projektiin on varattu 6,5 miljoonaa euroa. Vuonna 1962 valmistuneen rakennuksen kunnostaminen on ollut talousarviossa jo vuosia.

– Asiaa on kustannussyistä jouduttu lykkäämään, mutta se ei ole tällaisen suojelevan peruskorjauksen kannalta välttämättä huono asia. Asian suunnitteluun on nyt ehditty paneutua kunnolla, selvittää Seinäjoen tilapalvelujen tulosaluejohtaja, kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi.

Vuotava vesikatto on aiheuttanut korjaustarpeita, mutta tärkein syy remontille on se, että Alvar Aallon suunnittelema kaupungintalo vaatii 54 vuoden jälkeen päivitystä. Suurimpia projekteja ovat katon uusiminen, sähkö-, putki- ja julkisivuremontit. Sisällä kaikki pinnat siistitään ja kaikenlainen tekniikka uudistetaan vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

– Ilmastointi on riittämätön. Uusi järjestelmä tuo myös energiatehokkuutta, koska se mahdollistaa lämmön talteenoton. Nyt lämpö menee harakoille.

Kaupungintalon lisäksi remontoidaan virastotalo. Työstä vastaavat pääosin urakoitsijat. Remonttia tehdään portaittain. Nyt menossa on pääosan katon kunnostus. Kaupungintalo on saanut päällensä hupun, jonka suojissa kattoa tehdään maaliskuuhun saakka. Haastetta lisää vesikaton kuparipinnoite.

Aalto-talojen jälkeen remontti jatkuu vuonna 1987 valmistuneen kaupunginteatterin puolella. Siellä nykyaikaistetaan lähinnä teatteritekniikkaa. Kuntoarviossa selviää, vaatiiko talo muuta remonttia.

– Kaikissa kohteissa pyrimme säilyttämään alkuperäisen tunnelman. Kunnioitamme vanhaa enemmän kun rakennussuojelulaki vaatii, mutta maailmankuulu Aalto-keskus on sen kyllä ansainnutkin, Aittoniemi toteaa.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko artikkeli 21.9.2016 Eparista tai Eparin näköislehdestä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka