Muut

Keskustan isot kotibileet

  • Epari

Solar Sound juhlitaan viikonloppuna. Bilepäiviä on nyt yksi lisää.

Neljättä kertaa järjestettävän Solar Sound Festivalin portit aukeavat torstaina. Tällä hetkellä Kirkkokadun ammattikoulun sisäpihalla on käynnissä festivaalialueen rakentaminen.

– Vaikka kiirettä pitää, fiilikset ovat erinomaiset. Olemme hyvin aikataulussa, promoottori Tommi Mäki iloitsee.

Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä. Viime vuoden tapahtuman jälkeen järjestäjä teki kävijätutkimuksen, jossa haluttiin kuulla muun muassa kehitysideoita. Kyselyyn tuli 800 vastausta, ja puolet vastaajista halusi, että festivaaliin tulee yksi ohjelmapäivä lisää.

– Mietimme, olisiko lisäpäivä torstai vai sunnuntai. Päädyimme torstaihin, koska se sopi paremmin tapahtumaan. Lisäksi saimme haluamamme artistit sille päivälle.

Urbaanin ja elektronisen musiikin kaupunkifestivaalille tapahtumapäivän lisäys on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

– Festarijärjestäjän näkökulmasta nyt on kummallinen tilanne, koska torstain liput ovat myydyimmät tällä hetkellä.

Torstaina lavalle kipuavat muun muassa Jari Sillanpää ja Antti Tuisku. Torstain lipunmyynti vilkastui, kun Tuisku ilmoitettiin illan pääesiintyjäksi kesäkuussa.

– Tuisku on tällä hetkellä kovin kotimainen live-esiintyjä. Eikä Sillanpää ole todellakaan enää mikään tango-Jari, vaan hänellä on elektronisia vivahteita uusissa biiseissä. Molemmat sopivat erinomaisesti tapahtuman profiiliin.

Solar Soundia järjestävä Nordic Live Productions on nuori organisaatio, jossa valtaosa tekijöistä on alle 30-vuotiaita. Ydinryhmään kuuluu kymmenkunta henkeä.

– Alusta asti olemme tehneet tätä pilke silmäkulmassa. Tämä on vähän kuin järjestäisimme isot kotibileet keskustassa.

Vuonna 2013 ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman kävijämäärä on kasvanut tasaisesti joka vuosi. Kaikkine oheistapahtumineen tavoitellaan 22 000 kävijää tänä vuonna. Tämän vuoden festivaali on vasta alkamaisillaan, mutta suunnitelmia on tehty jo ensi vuodelle.

– Haemme maltillista kasvua. Meillä on vielä paljon käyttämätöntä resurssia Kirkkokadun festarialueella. Olemme puhuneet useammasta lavasta tai alueen merkittävästä suurenemisesta. Katsotaan rauhassa, mihin suuntaan lähdemme kehittymään.

Teksti Paula Myllykoski

Lue koko artikkeli 27.7.2016 ilmestyvästä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka