Muut

Kissavihaaja ammuskelee Kapernaumissa

  • Epari

Pelle-kissa elää. Ainakin vielä. Kissalla sanotaan olevan yhdeksän henkeä ja se tuntuu pelastaneen Pellen, joka joutui ampujan uhriksi toissa viikon torstaina. Yhtä hyvin ei käynyt Iivarille, joka ammuttiin kuoliaaksi heinäkuun lopussa. Molempia kissoja ammuttiin Kivistö-Kapernaumin asuntoalueella, jossa on kissojen omistajien mukaan ollut viime aikoina useita vastaavia tapauksia.

Iivarin omistaja Sari Salonen ja Pellen emäntä Kati Uusi-Panula haluavat ampujan vastuuseen teoistaan. Molemmat ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen

– Ilmoituksia kissojen vahingoittamisesta tulee vuodessa parikymmentä. Tapaukset jäävät usein selvittämättä, jos kukaan ei ole nähnyt tilannetta. Otamme mielellämme vastaan havaintoja ja muita tietoja, kertoo tutkinnanjohtaja Harri Teivaanmäki Pohjanmaan poliisista.

Viime viikolla Pelle oli hoidettavana Yliopistollisessa eläinsairaalassa Helsingissä. Sinne kissa vietiin sen jälkeen, kun sitä oli ensin hoidettu Seinäjoella ja Hattulassa, missä vammoja pystyttiin selvittämään myös ultraamalla. Pelle taisteli elämästä, mutta eläinlääkäri antoi pientä toivoa kissan selviytymisestä, Uusi-Panula lähti ajamaan kohti Helsinkiä. Siellä selvisi, että luoti oli munuaisessa. Sen poistaminen vaati ison leikkauksen.

– Jouduin tekemään hoitoon liittyviä päätöksiä nopeasti. Halusin auttaa Pellea kaikin mahdollisin keinoin, mutta takaraivossa raksutti koko ajan, mitä kaikki tulee maksamaan. Olen yksinhuoltaja ja ylimääräistä rahaa ei todellakaan ole.

Uusi-Panula sanoo sukulaisten ja ystävien pitäneen häntä hulluna, koska nainen käytti Pellen hoitamiseen yli 2 000 euroa.

– Sain rahaa äidiltäni ja kissarakkaalta tädiltäni. Jos joku voisi vielä auttaa, se olisi todella hieno juttu.

Uusi-Panula ymmärtää, että on myös syyllinen kissansa kohtaloon.

– En olisi saanut päästää Pelleä ulos. Se alkoi kuitenkin pissailla sisälle ja ongelma hävisi heti, kun se pääsi ulkoilemaan vapaasti. Ajattelin, että näin pienellä asuntoalueella on melko turvallista.

Uusi-Panula ei ole tyytyväinen Pellen Seinäjoella saamaan hoitoon eikä poliisin toimintaan.

– Poliisi sanoi, että kissa on lainsuojaton ja kysyi, saako kissaa pitää irti. Minä kysyin, saako taajamassa ammuskella. Joudun selittämään, että on tapahtunut rikos.

Uusi-Panula ei voi ymmärtää, miten alhainen kotikissan arvostus maaseudulla edelleen on.

– Koko ajan sanotaan, että kyseessä on vain kissa. Ei Pelle ole mikään vain. Rakkaus ei katso lajia tai rotua.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue lisää asiasta 5.10.2016 ilmestyneestä Eparista lehdestä tai verkosta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka