Muut

Kohti juhlavuotta 100 lasissa

  • Epari

Satasen kiri kohti Suomen juhlavuoden alkua starttasi viime perjantaina.

Itsenäisyytemme juhlavuosi käynnistyy virallisesti uudenvuodenyönä. Lähtölaskenta käynnistyi viime perjantaina, jolloin tuohon hetkeen oli sata päivää.

Etelä-Pohjanmaa valmistautuu ottamaan vastaan juhlavuotta monipuolisella ohjelmistolla. Aluekoordinaattori Tuija Aholan mukaan ensi vuonna nähdään erityisesti musiikki- ja teatteriesityksiä, joissa näkyy niin historia, nykypäivä kuin tulevaisuuskin.

Etelä-Pohjanmaalta on virallisessa ohjelmassa on tällä hetkellä noin 60 hanketta ja niitä hyväksytään mukaan koko ajan lisää.

– Odotamme monipuolista sisältöä, josta kaikille eteläpohjalaisille löytyisi jotakin.

Päästäkseen Suomi 100 -ohjelmaan, on haettava ensin hyväksyntä valtioneuvoston kansliasta Suomi Finland 100 -sivuston kautta. Kun hanke hyväksytään valtakunnalliseen ohjelmaan, voi tarvittaessa lähteä hakemaan rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liitolta tai muulta taholta.

Etelä-Pohjanmaan liiton toinen aluetukihakukierros on parhaillaan käynnissä.

– Nyt toivomme lisää hauskoja, uusia ja raikkaita ideoita.

Ensimmäisellä hakukierroksella liittoon saapui 24 hakemusta ja aluetukea myönnettiin 14 hankkeelle yhteensä 74 000 euroa. Tukea saivat muun muassa Tuulivoimakuoro juhlavuoden konserttiin ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo näyttelyyn.

– Mukaan olisi mukava saada myös hyväntekeväisyyskampanjoita Etelä-Pohjanmaan alueelle. Kannustan erilaisia ryhmiä miettimään tätäkin vaihtoehtoa, Ahola sanoo.

Etelä-Pohjanmaan liitolla on jaettavana aluetukea vielä 106 000 euroa, joka jakautuu nyt avoinna olevan haun ja viimeisen, alkuvuonna 2017 järjestettävän haun, kesken. Tämänhetkinen haku on auki 16. lokakuuta saakka.

Teksti: Elena Lehdontie

Lue koko artikkeli 28.9.2016 Eparista tai Eparin näköislehdestä

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka