Muut

Korjausrakentamisen osaamista vahvistetaan

  • Epari

Seinäjoella toteutettavan, MARK LivingLab -nimisen hankkeen tavoitteena on vahvistaa sotien jälkeisen rakennusperinnön korjausrakentamisen osaamista Etelä-Pohjanmaalla sekä verkottaa alan toimijoita alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Hankkeessa kootaan ja dokumentoidaan korjaustietoa ja -ratkaisuja meneillään olevista korjaushankkeista, kehitetään ja sovelletaan arvotusmenetelmiä korjaus- ja täydennysrakentamisen pohjaksi sekä luodaan uusia toimintamalleja vaativaan korjausrakentamiseen. Aalto-keskuksen korjaushanke ja keskustan osayleiskaavoitus tarjoavat mahdollisuuden dokumentoida ja tallentaa käytännön työssä nousevia innovaatioita.

Framissa 21. huhtikuuta järjestettävässä seminaarissa ”Modernismin kaupunkiympäristöä arvottamassa ja korjaamassa – tapaus Seinäjoki” Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin aluehistorian tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto näyttää millaiseen yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen maisemaan sotien jälkeinen Seinäjoki syntyi. Kaupunginarkkitehti Jussi Aittoniemi Seinäjoen kaupungilta kertoo, miten vaatimukset kyetään huomioimaan Aalto-keskuksen korjaustyössä.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa vuosina 2013-2015.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka