Muut

Kulttuuripalvelut julistaa Poikkeustilan

  • Epari

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut tuottaa Poikkeustila-nimellä kulkevia teoksia Komiat karkelot -tapahtuman yhteyteen torstaina 16.4.

Poikkeustila pitää sisällään viisi erilaista, ammattilaisten toteuttamaa teosta, joilla halutaan virkistää ihmisten arkea yllätyksellisissä paikoissa kaupunkitilassa. Ohikulkijoilla on mahdollisuus osallistua teoksiin joko näkijöinä tai kokijoina tai sitten vain ohittaa teos ilman sen suurempaa huomiota. Ensimmäinen Poikkeustila järjestetään taideyhteisö Äärelän kanssa, joka on Etelä-Pohjanmaalla asuvien eri alojen taiteilijoiden sekä kulttuurialan ammattilaisten vapaa ryhmittymä, joka perustettiin syksyllä 2014. Nimeksi muodostui Poikkeustila, joka kuvaa toimintaa tavallisesta poikkeavassa tilassa. Poikkeustila-nimeä tullaan käyttämään tulevaisuudessa muissakin kaupunkitilaa elävöittävissä tempauksissa.

Kolme taiteilijaa ja kaksi taiteilijaryhmää tarttui haasteeseen ja heidän kanssaan aloitettiin teosten hiominen nykyiseen muotoonsa. Mukana olevat taiteilijat ovat Olli Kiviluoto, Katri Kokkinen, Tanja Huuskonen, Venla Korja, Juulia Soidinaho ja Minna Bengs-Shrestha, Sonja Jokiranta sekä Tero Heinämäen ja Ville Ortenvuoren Duo ”Stage hugas”.

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluista koottiin viime vuoden puolella muutaman hengen kaupunkikulttuurityöryhmä pohtimaan, millaisilla toimilla kaupunkikeskustaa voisi piristää. Kaupunkikulttuurityöryhmään on kutsuttu edustus myös kaupungin kehittämis- ja museopalveluista.

– Elämme Seinäjoen keskustan kehittämisessä jopa historiallista aikaa. Kaikki tällainen uusi ajattelu ja uudet avaukset ovat tervetulleita. Kehitystyössä riittää kaikille tekemistä, kiteyttää kaupungin kehittämisjohtaja Erkki Välimäki.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka