Muut

Laki sallii vaarallisen parkkeerauksen

  • Epari

Pysäköinninvalvonta on selkeää Eparin levikkialueella Seinäjoen keskustassa ja sen tuntumassakin.

Virallista pysäköinninvalvontaa ei ole esimerkiksi Ilmajoella, Kurikassa, Jurvassa, Jalasjärvellä ja Lapualla. Peräseinäjoella ja Ylistarossa on hieman sama tilanne, vaikka kaupungissa eletäänkin.

Otetaan esimerkiksi Ilmajoen Kauppatie ja sen sivukadut, joista voisi muodostua melkoinen haissaparallaa, jos autoilijat huomaavat, että pysäköinnin kieltomerkit puuttuvat. Jos autoilijat pysäköivät molemmin puolin tietä laillisesti, syntyisi hirmumyrsky.

Kieltomerkkien asentaminen Kauppatiellä kuuluu kunnalle. Ne eivät kuitenkaan auta, koska kenelläkään ei ole oikeutta sakottaa. Sama tilanne on naapurikunnissa.

Poliisilla on samat valtuudet kuin pysäköinninvalvojilla.

– Esimerkiksi Seinäjoen keskustan maksullisiin parkkipaikkoihin emme puutu. Poliisin rooli on valvoa, ettei pysäköinti aiheuta vaaraa ja häiriötä muulle liikenteelle. Tällaisissa tapauksissa voimme sakottaa tai huomauttaa, selvittää komisario Jari-Matti Marttala Pohjanmaan poliisilaitoksesta.

Pysäköintivirhemaksu voidaan antaa, jos kulkuneuvo rajoittaa hälytysajoneuvojen pääsyä tielle tai auto estää kulun parkkipaikalle. Pitkään tien varteen jätetylle autolle laitetaan ensin huomautuslappu ja sen jälkeen sakotetaan ja auto poistetaan.

Ydinkeskustassa Seinäjoella on selkeät sävelet, joita pitää soveltaa myös muualla päin Seinäjokea ja siihen liittyneissä kunnissa.

– Peräseinäjoella ja Ylistarossa meillä ei ole käyntejä. Seinäjoen alueella puutumme esimerkiksi taloyhtiöiden ja yritysten pyynnöstä parkkisäännösten rikkomiseen ja tarvittaessa sakotamme.

Teksti: Ossi Keisala

Lue koko juttu 20.5.2015 ilmestyneestä Eparista. Se jaetaan postilaatikkoihin, mutta löytyy myös verkosta näköislehtenä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka