Muut

Lapsiperheet puuttuvat keskustasta

  • Epari

Kerrostalo on yhä yleisempi näky Seinäjoella. Omakotimaisten kerrostaloasuntojen avulla lapsiperheitä halutaan houkutella lähemmäs keskustaa.

Jos Seinäjoen keskusta-alue jaetaan 250 neliömetrin paloihin ja katsotaan, kuinka monta lapsiperhettä asuu yhden neliön sisällä, eivät luvut päätä huimaa. Tyypilliset lukumäärät liikkuvat yhden ja kuuden välillä.

– Keskustasta löytyy monta ruutua, jossa luku on pyöreä nolla, asemakaava-arkkitehti Martti Norja toteaa.

Kaupungin laajennusalueilla ja taajamissa saman kokoisen alueen sisällä yhdeksän kymmenestä asukkaista on lapsiperheitä. Keskustassa löytyy pääasiassa vanhempien henkilöiden tai yksinasuvien talouksia.

Yksi kaupungin huomattavimmista lähiaikojen asuinrakennusprojekteista on Suupohjantien varteen, Joupin Citymarketia vastapäätä tehtävä Komia kortteli. Korttelissa pihojen suunnitteluun on panostettu niin, että esimerkiksi ensimmäisten kerrosten asunnoista löytyy oma piha. Tämä on yksi keino houkutella perheitä alueelle.

Kaupunki rakentaa vuosittain noin 750 uutta asuntoa. Asuntokannasta 55 prosenttia on kerrostaloja, 25 prosenttia omakotitaloja ja 20 prosenttia rivitaloja. Painopiste siirtyy koko ajan enemmän kerrostaloasumisen suuntaan.

– Kerrostalojen osuus kasvaa muutamalla prosentilla vuodessa, Norja sanoo.

Kaupunki on saanut maita omistukseen Niemistön alueelta, joka edesauttaa uusien talojen rakentamista. seinän tien eteen.

Teksti: Pasi Lapinkangas

Lue koko juttu 22.4.2014 ilmestyneestä Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka