Muut

Mallaskoski laajentaa toimintaansa

  • Epari

Mallaskosken panimo aikoo kaksinkertaistaa tuotantonsa kasvavan kysynnän vuoksi.

Käsityö- ja erikoisoluiden kasvanut suosio tuottaa kasvupaineita. Tämän vuoksi Mallaskosken panimotoiminnasta vastaava Lakeuden Panimo Oy suunnittelee laajentavansa nykyistä panimoa. Mallaskosken tehtaanjohtaja ja panimomestari Jyri Ojaluoma kertoo Viisi tähteä -sivuston artikkelissa, että panimo on kaksinkertaistamassa tuotantonsa nykyisestä 400 000 litrasta lähelle miljoonaa. Seinäjoen kaupunki on tekemässä päätöksen panimokiinteistöön liittyvästä kaavasta vielä ennen kesälomia. Ilkan tietojen mukaan Seinäjoen kaupunki suhtautuu hankkeeseen myönteisesti. Kaupunki omistaa Mallaskosken panimokiinteistön.

Mallaskosken perinteikäs panimo toimii Seinäjoella. Sen perustaja Johan Wallenius aloitti juomiensa valmistuksen vuonna 1921 vanhan pesutuvan nurkassa. Vuonna 1928 Wallenius päätti ostaa tontin läheisen kosken rannalta ja rakentaa siihen Mallaskosken tehtaan. Aluksi tehtaassa valmistettiin limonadi- sekä virvoitusjuomia. Nykyään panimo valmistaa erikoisolueita. Sen yhteydessä toimii myös Mallaskosken panimoravintola.

Lakeuden Panimo kuuluu Captol Invest -konserniin. Panimon laajennussuunnitelmista kertoi Captol Investin toimitusjohtaja Teemu Lehto Facebook-sivullaan. Captol Invest Oy on suomalaisomisteinen konserni, jonka toimialaan kuuluvat premium-juomien maahantuonti ja tukkukauppa Suomessa, Baltian maissa ja Ruotsissa, ravintolatoiminta sekä panimotoiminta. Mallaskosken panimo on yksi sen tytäryhtiöistä. Konsernin palveluksessa on noin 150 henkilöä ja liikevaihto on noin 45 miljoonaa euroa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä verkkosivuillaan ruoka- ja juomakulttuuriin keskittyvä Viisi tähteä -sivusto.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka