Muut

Marita Taavitsainen: ”Rakkaus syttyi Tangomarkkinoilla

  • Epari

Tangomarkkinat alkavat tänään. Mitä entiset tangokuninkaalliset pitävät parhaana tangomuistonaan?

Heinäkuu 2007. Marita Taavitsainen poseeraa pitkälle valokuvaajalle Tangomarkkinoilla. Vaikka töitä tehdäänkin, tunnelma on lämmin, ja molemmilla on äärimmäisen hauskaa. Pitkäksi venähtänyt valokuvaussessio päättyy halaukseen.

– Tunsin heti siinä, että ilmassa taitaa olla jotain erityistä, Taavitsainen muistelee.

Parin viikon kuluttua tangokuningatar suuntaa keikalle Kuortaneelle. Lapualta kotoisin oleva valokuvaaja, Tomi Natri, on samaan aikaan äidilleen muuttoapuna lakeuksilla. Kaksikko sopii tapaamisen kuortanelaiselle huoltoasemalle, koska Natri haluaa antaa laulajalle Tangomarkkinoilla ottamansa valokuvat. Treffeillä kemiat kohtaavat sen verran hyvin, että mies päättää lähteä seuraavana päivänä Taavitsaisen mukaan Norjaan automatkalle.

– Yleensä Tomi ei ole ollenkaan noin heittäytyjä tyyppi. On iso ihme, että hän otti tuollaisen riskin.

– Reissulle hän otti kitaran mukaan, yritti varmaan tehdä soitollaan vaikutuksen. Siinä hän ei onnistunut, mutta oli muuten oikein ihana, tangokuningatar nauraa.

Pian ensikohtaamisen jälkeen pari muutti yhteiseen kotiin Helsingissä. Vuoden kuluttua kesällä koitti häät, ja siitä seuraavana keväänä syntyi esikoinen, Stella.

– Kaikki eteni todella nopeasti. Mutta kyllä sen vain tietää, kun se oikea tulee vastaan.

21 vuotta sitten tangokuningattareksi kruunattu Taavitsainen muistelee tuota vuotta lämmöllä.

– Ensin menee niin lujaa, että kaikki tuntuu sadulta. Siinä pitää nipistellä itseään ennen kuin oppii uskomaan, että se kaikki on totta. Se oli uskomatonta, hienoa ja mahtavaa.

Ennen tangokruunua hänellä oli esiintymiskokemusta teattereista, kuoroista ja karaokelavoilta. Silti kaikki muuttui kertaheitolla. Suositulla kuninkaallisella oli hurjimpina aikoina lähes 30 keikkaa kuukaudessa.

– Vaikka tietää, mihin ryhtyy, ei siihen voi valmistautua täysin. Voiton myötä entisestä elämästä ei jäänyt juuri mitään jäljelle.

Pitkän ja monipuolisen uran luonut kahden lapsen äiti uskoo, ettei olisi nykyisessä tilanteessa ilman Tangomarkkinoita.

– Voiton hetkellä avataan kaikki portit. Mutta se, kuinka monesta portista menee sisälle, on omissa käsissä. Kukaan ei pysty tähän kaikkeen yksin, joten pitää uskaltaa luottaa ammattitaitoisiin ihmisiin, ja riskejä on otettava.

Teksti: Paula Myllykoski

Mitkä ovat Heidi Pakarinen ja Marko Maunukselan parhaat tangomuistot? Lue 6.7.2016 Eparista tai Eparin näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka