Muut

Musta Paraati tekee paluun Provinssissa

  • Epari

Suomalaisen post-punkin ja goottirockin pioneeriyhtye Musta Paraati soittaa ensimmäisen julkisen konserttinsa yli 20 vuoteen Provinssi-festivaaleilla.

Vuosina 1981-1985 toiminut Musta Paraati on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen vaihtoehtomusiikkiin. Joy Divisionin ja Killing Joken kaltaisilta nimiltä innoitusta hakeneen yhtyeen lyhyeen uraan mahtui kaksi albumia ja kolme singleä, mutta niiden maine on vuosikymmenien saatossa kasvanut myyttisiin mittoihin.

Bändin nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat samat jäsenet, jotka soittivat jo Mustan Paraatin legendaarisella debyyttialbumilla eli Kääriäinen (koskettimet), Panda (basso), Saku (kitara), Ykä (rummut) sekä uutena vokalistina Maj Karma -yhtyeestä sekä soolourastaan tunnettu Herra Ylppö. Tuleva konsertti Provinssissa keskittyykin ”Peilitalossa”-klassikkolevyn materiaaliin.

– Jari (Kääriäinen) mietti eräänä iltana viime elokuussa, että sen synttäribileissä olis hyvä, jos soitettaisiin setti Paraatia kerrankin kunnolla. Kysymys oli vain, kuka laulaisi? Samana yönä Ylpöltä tuli pitkä tekstiviesti minulle, jonka pääsisältö oli se, että Paraatia pitäis vetää uusille ikäpolville. Minä ja Ylppö ei olla oltu yhteyksissä vuosiin. Mikä sattuma. Ilmoitin Jarille, että laulaja on tässä. Kohtalo puuttui peliin, ja marssi jatkuu, Mustan Paraatin rumpali Ykä kertoo.

– Kuljimme kohti mustaa vain kohdataksemme Herra Ylpön oikealla hetkellä. Tämä polku on kuljettava loppuun, kitaristi Saku jatkaa.

Musta Paraati soitti viime vuoden lopulla salakeikan bändin kosketinsoittaja Kääriäisen syntymäpäivillä. Samassa yhteydessä yhtye esitteli nykyisen laulajansa Herra Ylpön, joka seuraa tehtävässään vuonna 1993 menehtynyttä Jorea, radioäänenä parhaiten tunnettua Njassaa ja Lama-yhtyeen Epeä. Mustan Paraatin paluukonsertti toteutuu Provinssissa lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka