Muut

Naisenergiaa rullaluistimilla

  • Epari

Ravintoloiden tarjoilijoita hitaiksi haukkuvien kannattaa pistäytyä sunnuntaina Nuorisokeskuksessa, sillä sinne perustetussa ravintolapäivän pop up -kahvilassa herkut tuodaan pöytään ennätysvauhtia. Tämä on mahdollista, sillä tarjoilijat liikkuvat rullaluistimilla.

Kyseessä on urheiluseura Seinäjoki Roller Derbyn perinteinen varainhankintakahvila. Muina vuosina naiset ovat pukeutuneet pin up -tyylin. Nyt vuorossa on maalaisteema, kekri ja sadonkorjuun meininki. Asiakkaiden lisäksi seura yrittää haalia lisää roller derby -harrastajia. Nyt vuonna 2012 perustetussa seurassa on 40 jäsentä. Uusia pelaajia koulutetaan syksyllä pidettävällä alkeiskurssilla.

Doller derby on täyskontaktilaji, jossa liikutaan rullaluistimilla. Lajissa käytettävissä quad-luistimissa on kaksi rengasta edessä ja takana. Vauhdikkaassa lajissa saa puskea ja taklata.

Seinäjokiset harjoittelevat kolme kertaa viikossa Nurmon yläasteella. Viralliset standardit täyttävää kenttää saliin ei mahdu. Naiset ovat kuitenkin pelanneet esimerkiksi West Coast Cupissa sijoittuen siinä hopealle.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue lisää asiasta 17.8.2016 ilmestyneestä Eparista tai Eparin näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka