Muut

Ohikulkutie on vuoden pisin uuden maaston tie Suomessa

  • Epari

Seinäjoen itäinen ohikulkutie otetaan käyttöön tänään keskiviikkona kello 14.00.

18,5 kilometrin mittainen ohikulkutie on tänä vuonna Suomen pisin tie, joka rakennetaan kokonaan uuteen maastoon. Hintaa kokonaisuudelle kertyy 75,5 miljoonaa euroa.

– Euromääräisesti suurempia hankkeita on monia, mutta pidempiä ei. Lähivuosinakaan ei ole monta näin pitkää uutta tieosuutta tehty, kertoo projektipäällikkö Ari Mäkelä Liikennevirastosta.

Valtatie 19 Seinäjoen Itäinen ohikulkutie -hanke on toteutettu kahdessa vaiheessa. Tie Ilmajoen Rengonkylästä Kuortaneentielle avattiin vajaa vuosi sitten. Projektin toinen vaihe, reitti Mäki-Hakolantieltä Nurmoon, valmistuu lopullisesti ensi vuonna, mutta 2,5 kilometrin mittainen osuus otetaan käyttöön jo nyt.

Liikenneviraston tilaaman kokonaisuuden pääurakoitsija on Skanska Infra Oy. Aliurakoitsijoita on ollut nelisenkymmentä.

– Työmaalle on perehdytetty tähän mennessä 940 henkeä. Muualla hankkeen parissa työskennelleitä on kolminkertainen määrä, kertoo Skanska Infran projektipäällikkö Sami Immonen.

Mies sanoo, että ohikulkutie päästään avaamaan hieman suunniteltua aikataulua aiemmin. Projektin pitää olla valmis vasta ensi syksynä. Nyt vuorossa on lähinnä maisemointia. Lopullisen päällysteen reitistö saa vuonna 2018.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue lisää asiasta 16.11.2016 ilmestyneestä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka