Muut

Omaiskamarilla avoimet ovet

  • Epari

Alaikäisistä lapsista yli viidennes elää perheessä, jossa vanhemmalla on hoitoa vaativa mielenterveys- tai päihdeongelma.

Tutkimusten mukaan lapsella, jolla on psyykkisesti sairastunut vanhempi, on noin 40 prosentin todennäköisyys sairastua itse aikuisena psyykkisesti. Vaikeuksista huolimatta monet lapset selviävät. Sairastuminen ei tee vanhemmasta huonoa vanhempaa.Vanhempi tekee parhaansa niillä tiedoilla ja taidoilla, jotka kullakin hetkellä on käytettävissä.

Mielenterveyden ongelmien ylisukupolvisuus voidaan katkaista. Tämä edellyttää, että perheille tarjotaan riittävää ja oikea-aikaista tukea. Epävakaassa perhetilanteessa lapsen hyvinvointia suojaavia tekijöitä ovat arjen sujuvuus ja lähipiiriltä, päiväkodista ja sosiaali- ja terveystoimesta saatava tuki.

Tänään vietettävän mielenterveysomaisten valtakunnallisen Ilonan päivänä teemana on lapsiomaisten tukeminen. Seinäjoen Omaiskamarilla ositteessa Kauppakatu 11 on tänään avoimet ovet kello 9-14. Esillä on aiheeseen sopivia teemoja. Luvassa on myös pientä purtavaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka