Muut

Onko Rita pian Suomen kaunein?

  • Epari

Seinäjoella asuva ja liiketaloutta opiskeleva Rita Jokinen kisaa Suomen kauneimman tittelistä ennakkosuosikin viitta harteillaan.

Nainen vastaa puhelimeen kiireiseltä Miss Suomi 2015 -kiertueelta. Taustalta kuuluu ohjeistuksia seuraavaan määränpäähän saapumisesta. Kiertueella kuvataan tv-ohjelmaa, joka esitetään finaaliviikonloppuna 10. - 11. huhtikuuta.

– Ruljanssi alkoi heti, kun finalistit julkistettiin. Yössä on saanut nukkua kolmesta neljään tuntiin, mutta on tämä ihanaa ja mielenkiintoista. Vahvistaa käsitystäni siitä, että juuri tämä on sitä mitä haluan tehdä, toteaa Jokinen.

21-vuotias nainen on kotoisin pienestä Isojoen kunnasta. Nuorempi sisko käy tällä hetkellä armeijaa Niinisalossa ja vanhemmat toimivat naisen tukena kotoa käsin. Kotoa on myös syttynyt nuoren naisen palo kauneusalaan.

– Pienestä muksusta olen ollut muotinäytöksisissä ja mallijutuissa äidin mukana. Hän on kovasti kannustanut minua missihaaveissani, kertoo hän lämpöä äänessään.

Vuonna 2013 Jokinen osallistuikin ensimmäisen isompaan kilpailuun.

– Voitin Miss Globe -kilpailun ja kansainvälisessä kilpailussa Bulgariassa olin kymmenen parhaan joukossa. Se antoi sysäyksen jatkaa kauneuskilpailujen parissa.

Viime viikolla Långvikissa Kirkkonumella valittiin Miss Suomi 2015 -kilpailun kärkikymmenikkö. Kaunotar haki kilpailuihin ensimmäistä kertaa, joten pääseminen heti parhaimmistoon on harvinaista. Nainen huomioitiin heti myös vedonlyönnin suosikkina.

– Tiesin tästä vasta, kun näin päivälehden otsikot. Tuntuihan se mahtavalta, mutta kiertuetta on vielä paljon jäljellä. Ei siis pidä innostua liikaa, mutta voimia se antaa.

Teksti: Laura Syväoja

Lue koko juttu 25.3.2015 lehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka