Muut

Parkkihallin rakentaminen alkuun Keskustorilla

  • Epari

Seinäjoen Keskustorin alle rakennettavan pysäköintihallin rakennustyöt ovat alkaneet. Ensimmäinen kuoppa kaivettiin maahan tänään, jolloin aloitettiin koeporaukset. Nyt selvitellään esimerkiksi sitä soveltuisiko maalämpö parkkihallin energialähteeksi.

– Maalämpö olisi paras vaihtoehto, mutta asian onnistuminen ei ole vielä ollenkaan varmaa. En ole kuullut, että muissa maan halleissa maalämpöä olisi. Se olisi kuitenkin taloudellinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, kertoo Seiparin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

Keravalta Seinäjoelle saapuneen Talman Energiaporauksen miehet tekevät tämän ja huomisen aikana Pollarin talon vieressä olevan jäätelökioskin kupeeseen 300 metriä syvän reiän. Sen perusteella selviää, miten paljon lämpöä kalliosta irtoaisi.

– Samalla saadaan paljon tietoa maaperästä paljon syvemmältä kuin tähän asti. Tulokset ovat selvillä parin viikon kuluttua, Mäntykoski sanoo.

Varsinaiset rakennustyöt aloitetaan syyskuussa asuntomessujen jälkeen. Pysäköintilaitoksen toteuttaa Seinäjoen kaupungin tytäryhtiö Seipark Oy. Paikkoja maanalaiseen laitokseen tulee yhteen kerrokseen lähemmäs 300. Hankkeen alustava kustannusarvio on 15 miljoonaa euroa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka