Muut

Parkkihallin rakentaminen ei sulje keskustaa

  • Epari

Keskustorin alle rakennettavan Toriparkin rakennustyöt pystytään toteuttamaan ennakoitua näppärämmin. Urakoitsijaksi valittu Lemminkäinen Infra Oy on esittänyt mallin, jonka mukaan osa Seinäjoen keskustaa halkovista kaduista voidaan pitää auki töiden aikana.

Hommat aloitetaan loka-marraskuun vaihteessa Kalevankadulta, jonka liikenne katkaistaan heti. Keskuskatu on silloin vielä normaalisti liikenteen käytössä. Myöhemmin Keskuskatu suljetaan ja pian sen jälkeen liikenne päästetään Kalevankadulle. Koulukatu on käytössä koko ajan. Kun Keskustorin päälle tuleva betonikansi saadaan valettua, työt siirtyvät pääosin maan alle ja molemmat kadut ovat taas käytössä. Uuden torin päältä liikenne ei kulje, vaan Koulukatu katkeaa torin kohdalta.

Seinäjoen kaupunginvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan taata kaupungin tytäryhtiön, Seiparkin 11,8 miljoonan euron lainan. Samassa yhteydessä kaupunki päätti sijoittaa parkkihalliin 2,2, miljoonaa euroa, joka käytetään pysäkointilaitoksen rahoittamiseen. Parkkihalli valmistuu vuonna 2018. Sen tarjoaa silloin suojan noin 300 autolle. Paikoista noin sata on varattu kiinteistöjen autoille

Seipark, Seinäjoen kaupunkin ja Lemminkäinen Infra haluavat pitää kaupunkilaiset perillä rakennustyön vaiheista ja sen aiheuttamista liikennejärjestelyistä. Tänään päivällä infottiin mediaa ja yrittäjiä. Kaikille avoin tilaisuus alkaa kirjastossa tänään tiistaina kello 18.00. Keskusteluiltoja pidetään jatkossa kerran kuussa.

Edistyksellistä valtakunnallisestikin katsottuna on se, että Toriparkki-projektille avataan omat internetsivut. Osoitteesta www.meidanseinajoki.fi löytyy ajankohtaista tietoa työn vaiheista ja liikennejärjestelyistä.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue lisää asiasta 27.9.2016 ilmestyvästä Eparista

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka