Muut

Peura: Pakolaisia on autettava

  • Epari

Etelä-Pohjanmaa. Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura vetoaa seurakuntiin, että ne toimisivat pakolaisasiassa ja tukisivat vastaanottokeskuksiin tulevia pakolaisia eri tavoin. Peuran mukaan pakolaisten ihmisarvo on luovuttamaton. Heitä on autettava.

– On kyse asenteesta. Annammeko toisen hädän käydä sydämellemme vai käännämmekö katseemme hänestä pois? Jos sydän heltyy, teemme parhaamme ja etsimme käytännön keinot auttaa. Vaatteita, lämpöä, ruokaa, asuinsija, turvalllisuutta ja tervetuloa. Se ei ole paljon pyydetty.

Uusia vastaanottokeskuksia perustetaan lähiaikoina. Seurakuntien on hyvä tehdä nyt valmisteluja ja toiminnan suunnittelua omalta osaltaan. Hiippakunnan alueella vastaanottokeskuksia on tällä hetkellä Kristiinankaupungissa, Vaasassa ja Pietarsaaressa.

Lapuan hiippakunta on esittänyt seurakunnille, että sunnuntaina 13. syyskuuta kerätään kolehti jumalanpalveluksissa pakolaiskriisin helpottamiseksi. Kolehti toimitetaan Kirkon ulkomaanavulle. Kirkon Ulkomaanapu auttaa Eurooppaan paenneita ihmisiä Unkarissa, Serbiassa ja Kreikassa toimivien kumppaneidensa kautta. Tuella toimitetaan puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, käymälöitä, suihkuja, petivaatteita, huopia sekä talvivaatteita. Lisäksi tarjotaan psykososiaalista tukea.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka