Muut

Rammsteinilla stadionluokan show

  • Epari

Yksi Provinssin toivotuimmista esiintyjistä, Rammstein, tuo massiivisen shownsa Törnävälle lauantaina.

– Heillä on äärimmäisen poikkeuksellisen kokoinen tuotanto festariolosuhteisiin. Nyt puhutaan stadionluokan showsta, Provinssin tekninen tuottaja Pekka Kupiainen kertoo.

Provinssin päälava pysyy kokonsa puolesta samana kuin viime vuonna, mutta lavarakennelmien kestävyyttä jouduttiin vahvistamaan Rammsteinia varten.

– Katon kantavuus pitää olla lähemmäs 30 tonnia. Rammsteinilla on paljon tilaustyönä tehtyjä, katosta roikkuvia rakenteita ja suuria valoja. Iso osa näistä elementeistä pitää sisällään myös pyrotekniikkaa.

Yhdeksän rekka-autoa tuo tavaraa Rammsteinin esiintymistä varten. Saksalaisen yhtyeen omaa kiertuehenkilökuntaa on mukana lähes 60 jäsentä. Lisäksi 60 paikallista apukättä tulee valmistelemaan pelkästään Rammsteinin keikkaa.

Apukäsiä tarvitaan paljon, koska Rammsteinin massiivinen tuotanto rakennetaan valmiiksi perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Rakentamiseen menee noin kymmenen tuntia. Kaikki pitää saada valmiiksi ennen kuin portit aukeavat yleisölle seuraavana päivänä.

Kun kaikki on valmista, Rammsteinin kalusto työnnetään lavan takaosaan ja peitetään verholla. Kaikki paljastetaan vasta, kun yhtye astuu lavalle.

– Muiden esiintyjien keikat eivät kärsi siitä, että he esiintyvät lavan etuosassa, Rammsteinin kaluston edessä.

Teksti Paula Myllykoski

Lue koko artikkeli 29.6.2016 ilmestyvästä Eparista tai näköisledestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka