Muut

Riski iski voiton SJK:lle

  • Epari

Seinäjoen Jalkapallokerho nousi Veikkausliigassa vain neljän pisteen päähän sarjaa johtavasta HJK:sta, koska voitti eilen pelatun ottelun Kuopion Palloseuraa vastaan 1-0. Taistelu mestaruudesta jatkuu. Pelaamatta on vielä neljä ottelua. SJK myös kohtaa HJK:n päätöskierroksella.

Eilisen voiton takuumiehenä oli Roope Riski, joka teki SJK:n ainokaisen, kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia. Missään tapauksessa voitto ei tullut helpolla, sillä KuPS piti unelmaansa mitaleista elossa antamalla kentällä kaikkensa.

Kauden ensimmäisellä Seinäjoen vierailullaan KuPS oli täysin aseeton. Nyt tahti oli toinen ja kuopiolaiset hallitsivatkin ottelua hetkittäin. SJK:n puolustuksessa etenkin Marc Vales katkoi jokaisen mahdollisen ja mahdottoman pallon. 16. minuutilla Mika Ääritalo pääsi laukomaan Juha Hakolan syötöstä täysin vapaasta paikasta, mutta SJK:n onneksi Ääritalon kauden ensimmäinen liigamaali jäi edelleen odottamaan itseään.

Ottelun ratkaisu nähtiin 74. minuutilla. Matej Hradeckyn upea läpisyöttö vapautti Roope Riskin täyteen vauhtiin. KuPS-topparit Babacar Diallo ja Azubuike Egwuekwe olivat kuitenkin boksissa hyvin sijoittuneena. Riskiä se ei hetkauttanut, vaan hän harhautti ensin Diallon solmuun ja laukoi sen jälkeen vasurillaan pallon maaliin. Maali oli Riskille kauden 15. Ainoastaan Petter Meyer on tehnyt SJK:ssa yhden kauden aikana yli 15 maalia.

Riski sanoo, että eilinen peli oli tärkeä molemmille joukkueille. SJK:lle peli osui hankalaan paikkaan, sillä lauantaina pelattiin cup-finaali.

– Ei ollut meiltä mikään paras peli. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli hakemista. Pidettiin päät kylmänä ja saatiin luotua se yksi paikka ja maali. Oli kiva tehdä se maali, edellisestä liigamaalista oli vierähtänyt jo tovi. Voittomaalit tuntuvat aina entistä paremmalta.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kuvailee iltaa hienoksi. Fanit loivat upean tunnelman.

– Pelattiin viikon sisään kolme ottelua ja cup-finaalissa peräti 120 minuuttia. KuPS laittoi meidät tosi ahtaalle. Pystyttiin kuitenkin tarpeeksi kontrolloimaan ja puolustettiin koko joukkueena hyvin. Väsymys ehkä näkyi viimeisissä syötöissä, ne eivät olleet niin laadukkaita. Maalissa Hradeckylta kansainvälisen tason läpisyöttö ja Riskiltä kansainvälisen tason viimeistely. Matka jatkuu, syksy on futaajan parasta aikaa.

SJK jatkaa otteluita jo ensi lauantaina, kun se matkustaa Kemiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka