Muut

Roope Riski lainasopimuksella Saksaan

  • Epari

Veikkausliigan maalikuningas Roope Riski siirtyy lainasopimuksella Saksaan. Riskin lainasopimus kestää käynnissä olevan kauden loppuun ja sisältää osto-option.

Seura, jonne Riski siirtyy on 3. Ligassa pelaava SC Paderborn 07, joka pelasi vielä kaksi vuotta sitten Saksan pääsarjassa

– Tämä mahdollisuus on annettu Roopelle. Veikkausliigan maalikuninkaana pääsee kokeilemaan kovaan futismaahan Saksaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari Riskin lainapestiä.

– Samalla halusimme, että hän itse kehittyy pelaajana. Olemme koko ajan tienneet, että Roope mahdollisesti jossain vaiheessa lähtee, sitä varten olemme hänen kanssaan tehneet töitä. Tämä on nyt palkkio siitä työstä, jatkaa Valakari.

– Joukkueena meillä on nyt hyökkäyspäähän uusia projekteja, joiden kanssa tehdään täsmälleen samaa työtä.

Suomen maajoukkueeseen mukaan nousseen Roope Riskin lainasopimus Saksassa päättyy kesäkuun lopussa ja jollei Paderborn lunasta häntä omakseen, palaa Riski takaisin Seinäjoelle. Sopimus SJK:n kanssa kattaa koko kauden 2017 ja siinä on lisäksi optio kaudesta 2018.

– Iso kiitos koko SJK:n organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Takana on jo nyt ikimuistoiset puolitoista vuotta Seinäjoella. Erityisesti kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Olen todella kiitollinen minuun kohdistetusta luottamuksesta sekä siitä, että SJK antoi tämän mahdollisuuden toteuttaa unelmia, Riski toteaa.

SJK osti 25-vuotiaan Roope Riskin talvella 2016 Norjan Haugesundista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun SJK maksoi pelaajasta siirtosumman. Sitä ennen Roope Riski oli Seinäjoen Jalkapallokerhossa lainalla kauden 2015 lopun ja oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta. Roope Riski voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 17:llä maalillaan. Kaikkiaan Veikkausliigapelejä SJK:ssa on kahdelta kaudelta 46 ja näissä on syntynyt 25 maalia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka