Muut

SJK vastus Mestarien liigassa on BATE Borisov

  • Epari

Seinäjoen jalkapallokerhon tuleva vastusta mestarien liiganssa on FC Bate Borisov.

Mestarien liigan toisen kierroksen vastustajat arvottiin tänään Sveitsein Nyonissa iltapäivällä. Sijoittamattomien joukkueiden ryhmässä ollut SJK sai parikseen sijoitettujen joukkueiden joukosta Valko-Venäjän mestarin FC BATE Borisovin. SJK pääsi suoraan karsintojen toiselle kierrokselle voitettuaan viime kaudella Suomen mestaruuden.

– BATE Borisov on maailmanluokan joukkue, joka on ollut lohkovaiheessa monena vuotena. Meillä on kuitenkin yllätys mahdollisuus. Pari kolme vuotta sitten olin siellä mukana maajoukkueen mukana, kun Suomi pelasi 1-1 siellä, sanoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

BATE Borisov on voittanut maansa mestaruuden nyt putkeen 10 kertaa ja johtaa parhaillaan viiden pisteen erolla sarjaa ennen Dinamo Minskiä. Joukkue on pelannut viimeisen kymmenen vuoden aikana viisi kertaa Champions Leaguen lohkovaiheessa. Viime vuonna BATE kaatoi lohkovaihesssa AS Roman kotonaan 3-2 luvuin ja kohtasi siellä myös FC Barcelonan ja Bayern Leverkusenin. BATE on siten todellinen Eurooppalainen suurseura. Heidän uusi kotistadioninsa on valmistunut 2014 ja se vetää reilut 13 000 katsojaa. Omassa sarjassaan BATE Borisovin katsojakeskiarvo on reilut 6000 katsojaa peliä kohden. Kuusi joukkueen pelaaja edustaa myös Valko-Venäjää A-maajoukkueessa. Joukkueessa pelaa myös Viron maajoukkueen Artur Pikk.

– Kova joukkue, joka on ollut lähes kymmenen kertaa eurokilpailujen lohkovaiheissa. Tottakai aletaan keskittymään siihen ja aletaan ottamaan selvää joukkueesta ja selvittämään asioita, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Karsintojen ensimmäinen osuus pelataan 12. heinäkuuta kello 21.00 Valko-Venäjällä. Seinäjoen ottelu pelataan 19. heinäkuuta kello 20.00

SJK matkustaa vierasotteluun Valko-Venäjälle omalla charter-lennolla, suoraan Seinäjoen lentoasemalta.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 20.6.2016 kello 14.40.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka