Muut

Sotaveteraanit kaipaavat kuuntelevia korvia

  • Epari

Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää. Seinäjoella elää 86 sotaveteraania. Jokainen meistä voi auttaa heitä antamalla edes pienen hetken omaa aikaansa itsenäisen Suomen eteen taistelleille.

Sotiemme veteraanit tarvitsevat nyt juttuseuraa ja apua arjen askareisiin. Moni veteraani elää vaatimattomasti ja on taloudellisesti tiukoilla, mutta siitä huolimatta suurimpana toiveena on löytää kuuntelevat korvat. Tämä selvisi Etelä-Pohjanmaan Sotaveteraanipiirin Seinäjoen yhdistyksen viime vuonna tekemästä kyselystä.

Yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Laihorinne kertoo, että yhdistys toiveiden pohjalta viritellyt yhteistyötä Suomen Punaisen Ristin ystäväpalvelun kanssa.

– Veteraanit ovat iäkkäitä eivätkä herkästi päästä vierasta ihmistä kotiinsa. Parasta olisi, jos sukulaiset ja tuttavat ehtisivät kyläillä tai ainakin soittaa, Laihorinne tietää.

SPR:n Seinäjoen osaston puheenjohtaja Ulla-Kaisa Kujanpää kertoo, että nimenomaan veteraaneille suunnattu ystäväpalvelu aloitetaan heti, kun löytyy tarpeeksi vapaaehtoisia. Täsmäkoulutus aloitetaan alkusyksystä.

– Haemme ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita ikä-ihmisten tarinoista. Etsimme kullekin veteraanille sopivan vapaaehtoisen, jonka kanssa voi jutustelun ohessa lähteä vaikka ulkoilemaan.

Lue lisää veteraaniasiaa 27.4.2016 ilmestyvästä Eparista netistä tai paperilehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka