Muut

Stadionin ovet aukeavat - Katso kuvat

  • Epari

Lauantaina koetaan jalkapallohuumaa, kun OmaSp Stadionilla käydään loppuunmyyty SJK–HJK-avajaisottelu.

OmaSp Stadionilla hurraa lauantaina lähes 6000 katsojaa, joka on SJK:n toiseksi suurin yleisömäärä koskaan. Upouutta stadionia kelpaakin esitellä, nimittäin stadionin toteutuksessa on käytetty ratkaisuja, joita ei ole muualla Suomessa. Kyseessä on esimerkiksi ainut suljettu jalkapallostadion Suomessa.

– Kenttä on kolmannen sukupolven tekonurmi. Sen viimeisin teknologia tulee maton alla olevasta joustinkerroksesta, jossa on lämmityselementit. Teho saadaan siitä, että tässä lämmitetään pintaa eikä perinteistä maakerrosta. Se on ekologista, OmaSp Stadionin toiminnasta vastaavan W-Media & Management Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä kertoo.

Mäkelän mukaan stadionin suunnittelussa on mietitty tarkasti asiakkaita. Ravintoloissa on esimerkiksi satsattu digitaalisiin pintoihin, joista pystyy seuraamaan ottelua. Alakerran palvelupisteillä kulkee tasaisesti kioskeja, ja toisen kerroksen Carlsberg-baari toimii ennen peliä ja pelin jälkeen kohtaamispaikkana. Pelin aikana se on pääkatsomon ravintola.

– Seinäjoelta on puuttunut kannattajien yhteinen paikka. Nyt on tarkoitus, että ottelun jälkeen pelaajat ja kannattajat kokoontuvat ravintolaan. Ottelun jälkeen siellä järjestetään pelaajahaastatteluja.

Stadionilla on tietenkin panostettu myös pelaajien hyvinvointiin. Huoltotiloista löytyy esimerkiksi pelaajien kuntosali, palautuspiste ja hierontahuone.

Alkuperäinen noin 11 miljoonan budjetti ylittyi.

– Stadionin kustannuksiksi näyttää muodostuvan hieman reilu 12 miljoonaa. Ylitys on tullut lähinnä lisäpanostuksista istuimiin ja sähkötekniikkaan, SJK:n puheenjohtaja ja pääomistaja Raimo Sarajärvi sanoo.

Syyskuussa aloitettu projekti on työllistänyt keskimäärin 50 työntekijää kymmenen kuukauden ajan.

Teksti: Paula Myllykoski

Lue koko artikkeli 15.6.2016 Eparista tai Eparin näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka