Muut

Street food tekee gourmeenkin nyt helpoksi

  • Epari

Keskikaupungin yössä useat ravintolat tekevät tulemisen asiakkaalle helpoksi tarjoamalla ruokaa katukeittiö- tyyliin.

Kaupungistamme löytyy useita erinomaisia ravintoloita, joissa osaaminen on ensiluokkaista. Keskikaupungin yö on tapahtuma, jonka avulla ihmisille tarjotaan mahdollisuus tutustua keskustan ravintola- ja ruokatarjontaan helposti ja edullisesti. Kynnys on nyt matala astua sisään sellaiseenkin paikkaan, johon arjen kiireessä ei tule lähdettyä.

Juurella-ravintolassa on panostettu Keskikaupungin yöhön. Perjantain ja lauantain aikana voi käydä maistelemassa edullisia street food -tyyliin tarjottavia ruokia. Myynti tapahtuu ravintolan sisäpihalle ikkunan kautta.

– Halusimme keksiä jotain uutta ja omaperäistä. Meillä on todella kaunis puisto sisäpihalla, jota pääsemme ikkunamyynnin kautta esittelemään ihmisille. Katukeittiöstämme tarjoiltu ruoka on mahdollista syödä vaikka seisaaltaan tai pöydissä istuen. Ruuan voi myös ostaa mukaan. Ravintolasalimme palvelee toki myös normaalisti asiakkaita, yrittäjä Jani Unkeri kertoo tulevasta viikonlopusta.

Ravintolan sisäpihalle ei ole haettu anniskelulupia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus saapua. Nyt on hyvä tilaisuus käydä vaikka koko perheen kera syömässä ja maistella palan painikkeeksi ravintolan tuorepuristettuja mehuja. Kaikkea Unkeri ei tulevasta paljasta, vaan kehottaa ihmisiä seuraamaan heidän Facebook-sivujaan, jossa kuulemma aivan viime metreillä kerrotaan mitä on luvassa.

– Ehdottomasti kannattaa tulla myös paikan päälle katsomaan, hän vielä lisää.

Unkeri pitää tapahtumaa tärkeänä kaupungille. Hän toivoo yrittäjiltä myös aktiivisuutta ja rohkeutta lähteä mukaan. Ihmisiä on hyvä herätellä tapahtuman avulla lähtemään liikkeelle. Hänen mukaansa on ravintoloille elinehto tulla esiin myös muilla kuin perinteisillä tavoilla.

– Seinäjoella ravintoloiden yhteistyö sujuu hyvin, eikä kateutta esiinny. On tärkeää tehdä yhessä töitä ravintolakulttuurin tukemiseksi ja kehittämiseksi ja se kasvattaa kaikkia, hän sanoo.

Keskikaupungin yötä kehuu myös Kulmassa ja Barpuurissa ravintolapäällikkönä toimiva Henna Hautamäki.

– Tällainen vilkastuttaa toimintaa eikä Seinäjoella ole kovin paljon muita ravintoloille suunnattuja tapahtumia, vaikka festareita kaupungissa useita järjestetäänkin, hän kertoo.

Hautamäki odottaa tapahtumaa innolla. Kulmassa on lauantaina luvassa Barpuurin pop up- ravintola, jossa tarjoillaan ainakin pulled porkia.

– Viime vuonna meillä loppui ruoka kesken, hän naurahtaa ja jatkaa toivoen lämmintä säätä, että ihmiset tarkenevat tulla tänäkin vuonna sankoin joukoin tarjonnasta nauttimaan.

– Uskoisin, että jokaiselle löytyy tapahtumasta jotakin, Hautamäki kiteyttää.

Teksti: Satu Tikkaoja

Lue kaikki Keskikaupungin yön tarjoukset sekä ohjelma www.keskikaupunginyö.fi tai tapahtuman Facebook-sivuilta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka