Muut

Suomen vanhin ratakilpailu uudistuu joka vuosi

  • Epari

Vauhtiajot tuo tällekin vuodelle uudistuksia katsojien iloksi.

Seinäjoen Vauhtiajojen ratakilpailulla on Suomessa ajettavista ratakilpailuista pisin historia. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta, kun Kapernaumin katuradalla kilpailtiin ensimmäisen kerran Suomen mestaruuksista. Uudessa formaatissaan kisat järjestetään nyt 13. kertaa.

– Perinteitä vaalitaan parhaiten uudistamalla tapahtumaa joka kesä, Epua ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Hautala toteaa.

Tämän kesän muutoksiin kuuluvat muun muassa ilmainen moottoripyöräparkki ja entistä paremmat mahdollisuudet seurata ratakisoja.

– Ympäri rataa sijoitetaan neljä isoa näyttöä, joiden ansiosta katsojilta ei jää minkään mutkan tapahtumat näkemättä. Katsomot ovat saaneet yleisöltä kehuja, joten ne nousevat samoille paikoille kuin aikaisempina vuosina.

Rataluokkiin tuodaan tänä vuonna yksi uutuus, Seiska Race.

– Ajajina nähdään julkisuudesta tunnettuja persoonia ja rock-iltojen artisteja, Vauhtiajojen isä ja promoottori Kalle Keskinen kertoo.

Muita rataluokkia on muun muassa Legends Trophy, Turbo 1600 ja V8 Thunder Cup. Gran Turismo -luokassa on ollut suurin kasvu tänä vuonna.

– Moni on sanonut haluavansa tulla Vauhtiajoille ajamaan ensimmäisen kisansa Gran Turismo -luokassa, Hautala sanoo.

Kilpa-ajajia betonirännien välissä nähdään yli 100. Radalla nähdään kuljettajia muun muassa Virosta ja Venäjältä. Naiskuljettajia on enemmän kuin aiemmin.

– V1600 SM -luokassa ilmoittautuneista puolet on naisia.

Vauhtiajot on yksi Seinäjoen tärkeimmistä tapahtumista. Tapahtuma saa kiitosta myös Autourheilun Kansalliselta Keskusliitolta.

– Vauhtiajot on ylivoimaisesti kovin ratakilpailu Suomessa. Muissa ratakilpailuissa yleisömäärä ei pääse lähellekään Vauhtiajojen lukumääriä. On hienoa, että Epua ja Kalle ovat yhdistäneet vahvimmat puolensa ja saaneet yhdessä aikaan loistavan tapahtuman, AKK:n puheenjohtaja Juhani Pakari iloitsee.

Ratatapahtuman lisäksi keskustaan nousee perinteinen festivaalialue, jossa esiintyjinä nähdään muun muassa Kolmas Nainen, J. Karjalainen, Michael Monroe, Popeda ja Leningrad Cowboys. Alueella on myös ysärilava, joka tuo Seinäjoelle kaikki 1990-luvun kuumimmat nimet Solid Basesta E-Typeen.

– Lipunmyynti on kärkivuoden vauhdissa. Kaikki mahdollisuudet on 60 000 rajapyykin ylittämiseen.

Teksti Paula Myllykoski

Lue koko artikkeli 29.6.2016 ilmestyvästä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka