Muut

Taide muutti taas Kuppilaan

  • Epari

Seinäjoki sai uuden kahvilan maanantaina. Kyse ei ole ihan tavallisesta kahvinjuontipaikasta, vaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön yrityksestä tehdä toimintaansa tutuksi. Tämän toivotaan onnistuvan Kuppilassa, jossa makean ja suolaisen palanpainikkeeksi tarjoillaan taidetta ja kulttuuria monessa muodossa.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Torikadulla sijaitsevan Kuppilan ovi käy tiuhaa tahtia. Kuppila avattiin ensimmäisen kerran toissa vuonna. Se sai niin suuren suosion, että aukioloaikaa pidennettiin muutamalla viikolla. Tällä kerralla Kuppila on avoinna neljä viikkoa. Ovet ovat auki maanantaista perjantaihin kello 12.00-18.00.

Kuppilassa on viitisenkymmentä asiakaspaikkaa. Ohjelma rakentuu jo valmistuneiden taideyliopistolaisten esityksistä ja teoksista. Luvassa on muun muassa jameja, konsertteja ja tanssitaidetta. Tarjontaa on klassisesta musiikista aina jazziin ja kansanmusiikkiin. Sibelius-Akatemian populaarimusiikin tutkimuksen professori Heikki Uimonen siirtää välillä työpisteensä Kuppilaan. Päivystävän dosentti on paikalla ainakin keskiviikkoisin, jolloin hän jututtaa yliopistomaailmasta tulevia vieraita.

Teksti:

Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue lisää asiasta 12.10.2016 ilmestyvästä Eparista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka