Muut

Tangomarkkinoilla onnistunut vuosi

  • Epari

Seinäjoen tagomarkkinoille laskettiin viime kesänä 102 000 kävijää. Ylen lähetyksillä oli lisäksi miljoonayleisö.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden 31. tapahtumavuosi lähenee päätöstään, ja vuoden 2016 tangovuoden suunnittelu on täysipainoisesti käynnissä. Heinäkuisen päätapahtuman ja monien oheistapahtumien yhteenvedossa Tangomarkkinat saivat ennakkotiedon mukaan positiiviseen tuloksen epävakaisesta kesäsäästä huolimatta.

– Luotimme sisällössä pääosin omiin tangokuninkaallisiimme, minkä linjan yleisö on suosiollaan vahvistanut. Tapahtumapaikkojen kehittäminen on ollut onnistunutta. Olenkin tyytyväinen erityisesti Tanssitalon ja tanssin roolin vahvistumiseen. Kun vielä saimme valovoimaiset kuninkaalliset uudeksi tangovuodeksi niin päällimmäiseksi jäi positiiviset tunteet, Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki kertoo.

– Seinäjoen Tangomarkkinoiden monipuolisuus ja pitkäjänteinen työ katettujen tilojen aikaansaamiseksi vaikuttivat niin, että sadekuurojen vaikutus talouteen jäi aiempaa vähäisemmäksi. Tästä on hyvä jatkaa valmisteluja seuraavalle Tangovuodelle. Tällaisina aikoina festivaalin tuloksen saaminen positiiviseksi on hyvä asia. Kävijämäärässä päästiin vakiintuneesti yli sadantuhannen kävijän määrään, toteaa Seinäjoen Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki.

Tangolaulukilpailun kolmea televisioitua konserttia seurasi Yle TV1:n suorina lähetyksinä yli 2.6 miljoonaa tv-katsojaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka