Muut

Tangot liikuttavat jo nyt

  • Epari

Seinäjoen Tangomarkkinat on avannut uuden tapahtumavuotensa. Tänä vuonna tangoillaan teemaalla Liikuttava Tango.

Uutta tangokuningasta ja -kuningatarta lähdetään etsimään maaliskuussa. Kilpailuun on mahdollista osallistua esikarsintatilaisuuksissa, joita järjestetään kauppakeskuksissa ympäri Suomen. Esikarsinnoissa on mahdollisuus osallistua myös Lavatangon SM-kilpailun karsintaan. Tapahtuman parhaat tanssiparit kutsutaan Seinäjoen Tangomarkkinoilla perjantaina 8. heinakuuta järjestettävän Lavatangon SM-kilpailun finaalin ensimmäiselle kierrokselle.

Sävellyksiä ja sanoituksia haussa

Tuomaristo valitsee esikarsinnoista 32 mies- ja 32 naislaulajaa Turussa 28. toukokuuta pidettävään semifinaaliin eli Tangomaratoniin. Finaalin karsintaan valitaan kahdeksan mies- ja naislaulajaa. Finaalin karsinta järjestetään Tampereella 18. kesäkuuta. Tuomaristo valitsee esiintyjistä kuusi miestä ja naista Seinäjoen Tangomarkkinoilla käytäviin finaalihuipennuksiin.

Yleisön suosikki -äänestys käynnistyy maanantaina 20. kesäkuuta ja päättyy Tangomarkkinoiden avajaispäivänä 6. heinäkuuta. Yleisön suosikki –äänestyksen voittajat julkaistaan tangokadulla avajaisjuhlassa.

Tangokuningasfinaali lauletaan heinäkuuta. Kahta päivää myöhemmin kuningas saa viereensä kuningattaren. Finaalit on kolmevaiheisia. Ensimmäisen kierroksen tuomaroinnista vastaa Tangolaulukilpailun tuomaristo, joka valitsee toiselle kierrokselle jatkoon neljä laulajaa. Toisella kierroksella jatkovalinnan suorittaa maakuntaraadit, jotka valitsevat kolmanteen vaiheeseen, superfinaaliin kaksi kilpailijaa. Superfinaaleista tuomaristo valitsee tangokuninkaan ja tangokuningattaren.

Tangolaulukilpailun lisäksi käynnissä on Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailu. Kilpailun on synnyttänyt on Suomeen yli 5000 tangoa. Kilpailun osallistumisaika päättyy huhtikuun lopussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka