Muut

Teatteridiiva Zaza saa asuntomessuilta oman kodin

  • Epari

Teatteridiva Zaza nauttii säihkeestä ja shamppanjasta. Sänkyä bilehile ei tarvitse.

Seinäjoen asuntomessuille sisustetaan asunto, jollaista ei ole ennen nähty. Asialla on Seinäjoen kaupunginteatteri, joka loihtii kodin Lainahöyhenissä-komediamusikaalin päätähdelle, upealle kabareediiva Zazalle.

– Asunnosta tulee messujen upein ja kiinnostavin kohde, lupaa myynti- ja markkintipäällikkö Marjo Tamminen.

Päävastuun sisustuksesta kantavat teatterin lavastajat Leena Rintala ja Riikka Aurasmaa. Divan koti sijaitsee Lammi-Kivitalojen rivitalossa, jonka tekee Rakentajapalvelu Jokiaho Oy. Kohteen numero on 21.

Zazan koti on 57 neliön kaksio. Se poikkeaa tavanomaisesta jo siinä, että makuuhuone on pyhitetty vaatteille, pukeutumiselle ja kauneudenhoidolle. Sänkyä ei ole.

– Zaza on yön kuningatar. Hän bilettää eikä tarvitse nukkumapaikkaa. Olohuoneen sohva riittää mainiosti, Tamminen selvittää.

Olohuoneessa katseenvangitsijana on koko seinän kokoinen kangasmaalaus. Kylpyhuone ja saunaosasto keräävät messuvieraiden katseet. Tassuamme on sijoitettu terassille. Saunatekstiilit ovat paljettia, laudeliina tuntuu taljalta. Jokainen yksityiskohta on mietitty kristallista hammasharjaa myöden.

– Diiva ei välitä käytännöllisyydestä, vaan siitä, että kaikki näyttää hyvältä. Luvassa on kultaa, hopeaa ja loistetta. Osa tavaroista on aivan ainutlaatuisia. Yksi erikoisuus on metrin korkuinen kynsilakkapullo, Rintala paljastaa.

Teatteriestetiikan ammattilaiset ovat nauttineet siitä, että ovat saaneet päästää mielikuvituksen valloilleen. Talon väen taidot näkyvät myös valoissa ja äänissä, jotka ovat luksuskodissa tärkeässä osassa.

– Ongelma on ollut se, että asukas muuttaa koko ajan mieltään. Lisäksi hän ei ymmärrä sisustamisen realiteeteista mitään. Zaza vain haluaa jotain ja toiveen on täytyttävä, Rintala kuvailee mielikuvitushahmon käytöstä.

Teksti: Virpi Kupiainen-Ämmälä

Lue koko artikkeli 20.4.2016 ilmestyneestä Eparista

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka