Muut

Tuntemattomat Suomen mestarit

  • Epari

Kausi on vasta alussa, mutta näyttää siltä, että Seinäjoella on hyvät mahdollisuudet voittaa kultaa. Mestaruus palaisi kotiin kahden vuoden tauon jälkeen.

Ai mikä mestaruus? No maahockeyn Suomen mestaruus tietysti. Etelä-Pohjanmaan ainoa maahockeyseura Seinäjoki United toisi voitollaan kultaa lakeuksille viidennen kerran.

Seinäjoki Unitedin päävalmentaja, toiminnanjohtaja ja maalivahti Anssi Ojala kuvailee maahockeyta salibandyn tai jääpallon ja jalkapallon yhdistelmäksi.

– Maahockey ei ole kontaktilaji, joten siinä mielessä se voisi muistuttaa kesällä pelattavaa jääpalloa tai salibandya, kentän koko ja kentällä olevien pelaajien määrä taas on sama kuin jalkapallossa.

Seinäjoki United on tehnyt tämän kauden viidessä ottelussa peräti 35 maalia. Omissa on soinut vain neljästi. Maahockey on tekninen peli, siksi tasoerot näkyvät tulostaululla selvästi.

Vuonna 2000 hetken mielijohteessa perustettu United oli kuitenkin alkuaikoina se joukkue, jonka verkot heiluivat 15 kertaa ottelussa. Ojalan mukaan huipulle on kivuttu ankarasti harjoittelemalla.

Unitedin tavoite on tietysti raivata tiensä tämän vuoden finaaliin, ja sitten. Torilla tavataan.

Teksti

Nikke Kinnunen

Lue koko juttu 1.7.2015 ilmestyneetsä Eparista. Se jaetaan Eparin levikkialueella postilaatikkoon tänään, mutta on internetissä luettavana ympäri maailmaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka