Muut

Tuttu tuote, oma tyyli

  • Epari

Joukosta erottuminen on pitänyt Seinäjoen suosituimman kebap- ravintolan tolpillaan jo vuosikymmenten ajan.

Monelle poismuuttaneelle käynti Seinäjoella tarkoittaa myös ateriaa El Cebossa. Seinäjoen ensimmäisen kebapravintolan annokset ovat houkutelleet asiakkaita jo 30 vuotta.

Syitä menestykseen on useita. Kotimaisesta naudasta oman perinnereseptin mukaan valmistetut lihavartaat tekevät ruoasta ainutlaatuista. Kastikkeet valmistetaan niin ikään omalla reseptillä. Vihannekset pyritään aina ostamaan mahdollisimman lähellä sijaitsevilta tuottajilta, ja pitäähän jokaisen syödä.

Vuodesta 2000 yhtenä ravintolan yrittäjistä toimineen Timo Aulenin mukaan El Cebon pitkä ikä on myös avuksi.

– Pitkä ikä herättää luottamusta. Asiakkuus myös kulkee suvussa. 15 vuotta sitten täällä käyneet nuoret ovat nyt aikuisia ja heidän lapsensa käyvät myös meillä syömässä.

Omistajakin on vaihtunut ravintolan olemassaolon aikana vain kerran. Alun perin Jyrki Ahonniskan ja Jari Kulmalan perustama El Cebo myytiin Aulenien perheelle 15 vuotta sitten.

El Cebo on arvosteltu kebabille.com -nettisivulla Seinäjoen parhaaksi kebapravintolaksi. Suurimmassa osassa käyttäjien jättämistä kommenteista ruokaa kehutaan.

Ravintolassa tarjoillaan kebapin lisäksi myös pitsaa, mutta useammin asiakkaat valitsevat kebapin. Suosituin annos on perinteinen kebap ranskalaisilla.

Lihan resepti on säilynyt samana avaamisesta asti, mutta enää sitä ei valmisteta ravintolassa.

El Cebolla on ollut laajentumissuunitelmia, mutta oikeaa aikaa tai paikkaa ei vielä ole löytynyt.

– Vaasasta käy meillä paljon asiakkaita ja monet heistä ovat toivoneet ravintolaa myös sinne, Aulen kertoo.

Kenties tulevaisuudessa El Cebo valtaa tilaa myös muualta Suomesta. Sitä ennen ravintola tähtää seuraavaan merkkipaaluun, 50-vuotispäiviin.

Teksti Nikke Kinnunen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka