Muut

Valtatie 19 saa uudet tienviitat

  • Epari

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus parantaa viitoitusta valtatiellä 19. Työ valmistuu lokakuun lopulla.

Tie alkaa etelässä valtatieltä 3 Jalasjärven kohdalla ja se päättyy pohjoisessa valtatiehen 8. Päätepiste on Ytterjeppo, joka sijaitsee lähellä Uuttakaarlepyytä.

Valtatien 19 viitoituksessa Uudenkaarlepyyn sijaan kaukokohteeksi tullaan jatkossa merkitsemään Kokkola. Uudenkaarlepyyn viitoitus muuttuu puolestaan kaukokohteen viitoituksesta lähikohteen viitoitukseksi. Muutos pohjautuu ELY-keskuksen yleisviitoitusohjeeseen.

Kaukokohteiksi valitaan kohteita, joiden avulla voidaan antaa pitkämatkaiselle liikenteelle tieto tien yleisestä suunnasta. Välikohteiksi valitaan tieverkon merkittäviä solmupisteitä tai liikenteellisesti merkittäviä pakkakuntia. Lähikohteeksi otetaan tien varrella olevia paikkakuntia, joilla on merkitystä paikantamisen kannalta. Lisäksi viitoituskohteina voidaan käyttää paikallis- tai erityiskohteita.

Tällä hetkellä vt 19 kulkee Seinäjoen läpi, mutta tulevaisuudessa se tulee kiertämään kaupungin, kun Seinäjoen itäinen ohikulkutie liitetään osaksi valtatietä 19. Ohikulkutie avataan osittain liikenteelle marraskuussa ja samalla viitoitus ja opastus yhdenmukaistuvat.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka