Muut

Vauhtiajoja uudistetaan

  • Epari

Vauhtiajojen lipunmyynti on ennätysvuoden tahdissa. Tapahtuma starttaa matkaan ensi viikon torstaina.

Vauhtiajot uudistuu monella tapaa tänä vuonna. Yksi merkittävimmistä uudistuksista on festivaalialueen huomattava kasvaminen. Kirkkokadun rock-alue leviää ammattikoulun taakse, johon pystytetään 90-luvun musiikkiin keskittyvä Retro-lava.

– Meillä on kokemusta ysäritapahtumien järjestämisestä ja olemme huomanneet, että niillä on valtava kysyntä. Halusimme tuoda Seinäjoellekin kerralla tuon vuosikymmenen legendaarisimmat yhtyeet, promoottori Kalle Keskinen kertoo.

Myös ruokapuoli kokee uudistuksen. Ennen festivaalialueella ruokaa myi yksi taho, mutta nyt erilaista katuruokaa tarjoaa kymmenkunta eri ravintoloitsijaa.

– Kehitämme tapahtumaa koko ajan. Tänä vuonna on selkeästi nähtävissä, että nyt on suunniteltu ja laitettu enemmän kuin koskaan.

Samana viikonloppuna, kun juhlitaan Vauhtiajoja 13. kerran, päättyvät asuntomessut. Tapahtumarikkaan kesän superviikonloppuna ollaan järjestäjien kannalta positiivisen ongelman ääressä: hotellikapasiteetti on täynnä. Sitä helpottaakseen Vauhtiajot on järjestänyt linja-autokuljetuksia maakunnasta. Myös kaupungin keskustasta on linja-autokuljetus rata-alueelle Kapernaumiin. Tapahtuman ajaksi pystytettävä leirintäalue puolestaan muuttaa Energiapuistosta Uimahalli-Urheilutalon sisäpihalle.

– Uimahalli mahdollistaa hyvät suihkut ja vessat, joten päätimme siirtää leirinnän sinne.

Totutun heinäkuun sijasta Vauhtiajot järjestetään nyt ensimmäistä kertaa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Syynä siihen on Neste Rallin ajankohdan siirtyminen.

– Näen ajankohdan muutoksen positiivisena asiana, koska viime vuosina hyvät kelit ovat osuneet elokuuhun. Kesälomat pidettiin perinteisesti heinäkuussa, mutta nyt monilla lomat ovat siirtyneet elokuulle.

Keskisen mukaan lippujen ennakkomyynti on ollut vilkasta. Nyt ollaan 2014 huippuvuoden myynneissä. Silloin oli 59 200 kävijää.

– Jos kelit osuvat kohdilleen, on mahdollista päästä kävijäennätykseen.

Teksti Paula Myllykoski

Lue koko artikkeli 27.7.2016 ilmestyvästä Eparista tai näköislehdestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka