Epari kahmi menestystä Sanomalehti Liiton kaupunkilehtikilpailuissa

Epari menestyi monessa kategoriassa Sanomalehtien Liiton järjestämässä Vuoden kaupunkilehti 2017 -kilpailussa. Perustelut sijoittumiselle näet alla:

Kaupunkilehtikilpailu 2017 2. sija
Epari on ulkoasultaan napakymppi: Poikkeuksellisen pirteän, toiminnallisen ja nuorekkaan kaupunkilehden tekijät eivät pelkää käyttää värejä ja fontteja. Rytmikäs lehti uskaltaa laatia jutut isosti ja ujostelematta. Se ottaa huomioon kaiken ikäiset lukijat ja tarjoaa sisältöä niin uutisista, lifestylestä kuin menneistä ajoista kiinnostuneille.

Lehdistön ihannekaupunkilehti 2017
Epari on visuaalisesti kaunis kokonaisuus. Kuvien sisältöä on mietitty ja niiden laatu on hyvä.
Vuorovaikutus lukijoiden kanssa näkyy monella tavalla. Kirjoituskieli on hyvää.

Vuoden kaupunkilehtien verkkopalvelu
Eparin painetun version ja verkkolehden välillä on vahva linkki jo helposti tunnistettavasta värimaailmasta lähtien. Verkkosisällön tekemisen lainalaisuudet ovat Eparilla hallinnassa. Vaikka sivustolla on paljon elementtejä, ei lukijan silmille vyörytetä liikaa pieniä yksityiskohtia. Sivuston rakenne on selkeä ja hyvin suunniteltu, ja selailu on helppoa tietokoneella tai mobiililaitteella. Satunnainen vierailija hoksaa nopeasti sivuston toiminnot, kun taas sivustolla usein vieraileva löytää haluamansa sisällön nopeasti tutulta paikalta. Mainokset erottuvat selkeästi journalistisesta sisällöstä.

Laadukkaat valokuvat saavat sivustolla kiitettävästi tilaa ja niitä voi tarvittaessa suurentaa yhdellä klikkauksella. Sivuston kautta Epari osallistaa lukijoita esimerkillisellä ja kattavalla tavalla, ja toimituksen lähestymien on tehty helpoksi. Mitä tahansa asiaa yleisöllä sitten onkin, sitä ei tarvitse hoitaa monen osoitteen tai puhelinnumeron kautta.

Kaupunkilehtien juttukilpailu
3. Laura Syväoja: Intuitio ohjaa Simo Valakaria (Epari)
Henkilöhaastattelu, jota ei häiritse urheilufanitus. Kirjoittaja laskeutuu valmentajan pään sisään tavalla, jota harvoin saa lukea urheilusivujen perinteisissä haastatteluissa. Juttu tekee huippuvalmentajasta ihmisen ja kertoo lukijoille, että valmentajan autoritäärisen roolin alla
on inhimillisiä piirteitä. Jalkapallo on jutussa mielenkiintoinen viitekehys, mutta tarinaan voi samaistua esimerkiksi kuka tahansa johtaja tai vastuunkantaja. Tarkka ihmiskuvaus houkuttelee myös sellaisia lukijoita, joita jalkapallo tai urheilu ei kiinnosta. Juttu ei vain hymistele haastateltavaa, vaan tuo esille valmentajan heikkouksia, mikä nostaa jutun mielenkiintoa. Sankarivalmentajan haavatkin tulevat taitavasti esille. Jutun kuva ja otsikko eivät liioittele vaan pikemminkin tiivistävät jutun ytimen. Puhutteleva kuva ihmisestä, jolla on intuitio.

Eparin aikaisemmat sijoitukset ovat olleet kunniamaininta vuonna 2014 sekä kolmas sija vuonna 2016. Neljän viime vuoden aikana lehti on sijoittunut jokaisena osallistumisvuotenaan.