Kolumni: Kasvuhalukkuus ja kehittäminen keskiöön

Kuluva vuosi on monella tapaa ollut yrityskenttää mullistava. Viimeisten kuuden kuukauden aikana on ollut hienoa olla mukana erilaisissa projekteissa, joissa keskiössä on ollut yritysten kehittäminen ja kasvun luominen, joko olemassa olevalla liiketoiminnalla tai sitten luomalla uutta. Tätä työtä jatketaan myös tulevaisuudessa.

Ehkä jo kyllästymiseen asti muistuttelen siitä, että meillä on edessämme melkoinen urakka yritysten jatkumisen turvaamiseksi tai myyntikuntoon laittamisessa. Kuten kehittämisessä, faktat ratkaisevat.

Faktaa on se, että 5500 yritystä etsii ratkaisua ennen vuosikymmenen loppua siitä, miten jatketaan. Näissä yrityksissä on 20 000 työpaikkaa.

Maakuntamme vahvuudesta on kasvamassa pahimmassa tapauksessa nopeasti heikkous, kun asiakkaat haluavat isompia kokonaisuuksia ja laajempaa osaamista. Onko meillä sitä vielä tarjolla tulevaisuudessa?

Palataan kehittämiseen, olennaisimpana seikkana kehittämisessä on valinnat. Mitä teemme ja vielä tärkeämpänä, mitä emme tee. Sen jälkeen keskittyminen osaajiin onkin suurin tekijä. Avainhenkilöiden valinta, sitoutuminen, osallistuminen ja osallistaminen yhdessä henkilöstön kanssa ratkaisevat pelin. Olosuhteiden ja välineidenkin on oltava kunnossa, että menestystä ja kasvua syntyy.

Yritysten kehitystyö on loppujen lopuksi hyvin simppeliä hommaa. Pitää kuitenkin muistaa että ne ihmiset, jotka ovat työn parissa, tietävät parhaiten mitä kannattaa pitää ja mitä kehittää. Negatiivisuudella harvoin on pitkälle päästy.

Millä toimialala sinä muuten toimit tai työskentelet, mietipä vastausta. Todellisuudessa teet varmasti jotain aivan mahtavaa työtä tai projektia, mutta tällä hetkellä jokainen suomalainen yritys toimii hyvin pitkälle asiakaspalveluliiketoiminnan parissa.

Edelleen asiat ja päätökset tehdään ihmiseltä ihmiselle. Digitaalisten apuvälineiden avustamana.

Ossi Viljanen

puheenjohtaja Seinäjoen yrittäjät