Kolumni: Katse takaisin palloon

Viimeisen kuukauden aikana on vellonut varsin erikoinen keskustelu. Olemme seuranneet sivusta Vaasan ja Mustasaaren yhdistysneuvotteluja ja ikävä kyllä yhteistä säveltä ei löytynyt. Pohjanmaan olisi kaivannut vahvan ja yhteisen rannikkokaupungin.

Erikoista keskustelussa oli se, että oman maakuntakeskuksemme ympärillä palattiin keskusteluissa yhtäkkiä reilu kymmenen vuotta taaksepäin. Keskusteluun otettiin kantaa varsin erikoisesti ja oltiin valmiita rikkomaan se mistä me olemme voimamme saaneet.

Vaikka omat juureni Nurmon puolella ovatkin ja joista voi olla aidosti ylpeä, ei ole aiheellista palata aikaan, jossa aikanaan olimme. Nykyinen kaupunkimme on lähes jokaisella mittarilla mitattuna menossa oikeaan suuntaan ja pärjäämme kisassa muita kasvavia kaupunkiseutuja vastaan. On selvää, että kasvu maksaa ja sitä ei voi mitenkään välttää. Meidän on keskityttävä nyt oikeisiin asioihin ja pidettävä katse pallossa ja toteutettava oikeat hankkeet oikea-aikaisesti.

Tässä arvioinnissa on syytä jättää tunteet sivuun ja mentävä vain ja ainoastaan faktojen kautta. Liputan mielelläni vahvan ja yhtenäisen Etelä-Pohjanmaan puolesta. On siis hyvä, että meillä on vahva maakuntakeskus. Mietitäänpä tilannetta, jossa sellaista ei olisi, miten sitten rakentaisimme kasvua koko alueelle?

Kesä lähestyy ja kaupunkimme palloilujoukkueet avaavat myös kesäkauttaan, onnittelut SPV pronssista! SJK ja JymyJussit ovat oman kautensa kynnyksellä ja ainakin ensimmäiset merkit viittaavat, että on tulossa mielenkiintoinen kausi seurattavaksi. Nähdään kentillä ja luodaan ilmapiiri, jossa menestyminen joukkueilla on mahdollista.

Oman joukkueen kannattaminen on kunnia-asia ja siitä on syytä olla ylpeä. Mahdollisuudet joukkueilla on tänä vuonna mennä pitkälle, mutta tässäkin hommassa vain nöyrä työnteko palkitaan.

Ossi Viljanen

puheenjohtaja

Seinäjoen yrittäjät