Kolumni: Kylpylä kylälle?

Asemanseudun kehittyminen on ottanut pieniä askelia kohti kehittymistään. Ensimmäinen vaihe on jo lähtenyt liikkeelle, kun Alman hotellin tornilaajennuskin on noussut viidenteen kerrokseensa. Historiankirjoihin vuosi 2018 voidaan merkitä alkupisteeksi. Raiteidenkin osalta saatiin jo päätös ja viisi paria Pohjan kaupunginosan puolelta vaihtaa maisemaa lähitulevaisuudessa. Vielä jos kakkosvaiheessa Pohja luonnollisesti liittyy keskustaan tunnelin kautta, niin sekin omalta osaltaan luo elinvoimaa keskustan alueelle ja yrityksille.

Erilaisissa keskusteluissa on entistä useammin noussut esille Petri Pihlajaniemen ehdotus kylpylän perustamisesta vanhojen veturitallien yhteyteen. Miettikää! Kylpylä keskellä kylää! Kellään muulla kylällä ei sellaista muuten olisikaan!

Voisiko Seinäjoki taas olla suunnnannäyttäjä ja olla tässäkin ensimmäinen? Ideaa kun vähän pyörittelee, niin väkisinkin tulee tehneeksi pari havaintoa. Sijainti, sijainti ja sijainti. Rautatieyhteys tunnissa Tampereelle, bussiyhteydet takapihalla ja hotelleja ympärillä.

Unohtamatta kaupungin asukkaita – liikennenyhteydet joka suunnasta kunnossa. Mikä voisi mennä pieleen?

Historia osoittaa, että kylpyläbisnes ei ole ollut helppoa ja operaattorit ovat vaihtuneet milloin missäkin. Puhtaus, palvelut ja energia eivät ole ilmaisia.

Silti tähän on helppo uskoa. Miten tämä äärimmäisen loistava idea voitaisiin toteuttaa? Yhteistyöllä! Tiedossa on, että pöydässä istuu toisella puolella yhteistyökykyinen innovaattori, joka on omalla toiminnallaan osoittanut että vanhasta saa luotua uutta menestyksekkäästi. Kaupunki voi omalla panoksellaan hanketta edistää ja luulenpa, että sijoitushalukkuutta kylästä voisi löytyä muutenkin. Nyt vaan pitää juosta hommat kasaan.

Haastankin Pihlajaniemen joukkioineen kutsumaan joukot kasaan ja katsomaan ensimmäisen kummun yli ja visioida miltä Seinäjoen uusi keskusta täydennettynä kylpyläpalveluilla näyttää 2025!

Ossi Viljanen

Seinäjoen yrittäjät, pj